GÜNDEM

Atatürk'e hakaret eden Safiye İnci'nin cezası belli oldu

Anıtkabir'de Atatürk'e hakaret ettiği videoyu sosyal medyada paylaşan Safiye İnci'ye 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Atatürk'e hakaret eden Safiye İnci'nin cezası belli oldu

Anıtkabir’de Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret ettiği video görüntüsü sonrası hakkında dava açılan Safiye İnci’ye 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Safiye İnci'nin Anıtkabir'de çektiği ve Atatürk'e hakaret içeren ifadelerin yer aldığı video, sosyal medyada paylaşılmış ve büyük tepki çekmişti.

HALASI VE KUZENİNİN ISRARIYLA GİTMİŞ
Anıtkabir'e, halası ve iki kuzeninin ısrarıyla gezmek amacıyla gittiğini bildiren Safiye İnci, "Ben gitmek istemiyordum" ifadesini kullanmıştı.

''BİR ANLIK CAHİLLİĞİME GELDİ'' DEMİŞTİ
Videoyu kendi isteğiyle çektiğini kaydeden Safiye İnci, "Bana kimse yardım etmedi. Herhangi bir amacım yoktu. Bir anlık boşluğuma, cahilliğime geldi. 8 yaşımdan beri kapalıyım. Yaklaşık 6 yıldır da çarşaf giyiyorum. Bu olayı da herhangi bir provoke amaçlı yapmadım. 20 Temmuz'da Instagram'daki hesabıma çekip attım ve yaklaşık 5 dakika sonra da görüntüleri hesabımdan sildim. Bu görüntüyü sadece arkadaşlarımla paylaştım" beyanında bulunmuştu.
''SUÇ OLDUĞUNU BİLMİYORDUM, HERKESTEN ÖZÜR DİLERİM''
Safiye İnci, daha sonraki "özür videosu diye bilinen videoyu kendisinin mi çekip paylaştığının" sorulması üzerine ise şu ifadeyi vermişti:

"Halam ve kuzenlerim çektiğim videoyu gördükleri zaman videoyu kaldırmam için beni uyardılar. Ben de videoyu 5 dakika içinde kaldırdım. Ardından ailem tarafından özür videosu çekmem yönünde uyarıldım. Ancak ben hiçbir anlam ifade etmeyeceği ve videonun çoktan yayılmış olduğundan dolayı çekmek istemedim. Ben çekmeyince kuzenim E.A, benim adıma bu özür videosunu çekip kendi Instagram hesabından büyük sayfalara attı. Video içeriğinde kullandığım ifadelerden dolayı çok pişmanım. Bunun suç olduğunu bilmiyordum. Herkesten çok özür diyorum."

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar