GÜNDEM

'Arka bahçenizde ceset var mı?'

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'nde konuşan Prof. Dr. Sevil Atasoy'a arka bahçenizde ceset var mı? diye soruldu.

'Arka bahçenizde ceset var mı?'
GAZETECİLER.COM -  Kanıt Dizisi'nin yaratıcısı, Birleşmiş Milletler Uyuşturucu Kontrol Kurulu eski başkanı, ünlü adli bilimler uzmanı Prof. Dr. Sevil Atasoy'a Zonguldak'ta şok soru.

KUSURSUZ CİNAYET YOKTUR

"Kusursuz cinayet yoktur" isimli son kitabı için yurdun dört bir yanına davet edilen "bayan kanıt" bu defa Zonguldak Kara Elmas Üniversitesi öğrencileriyle birlikteydi.

Prof. Dr. Atasoy konferansın hemen başında üniversiteli gençleri şoke etti. Sözlerine bugün size kusursuz cinayetin tarifini yapacağım diyerek başlayan Atasoy, şaşkın bakışmalar arasında bir sure konuştuktan sonra, cinayetin kusursuz olabilmesi için olmazsa olmaz maddeleri sıralamaya başladı.

Kusursuz bir cinayetin tarifinin yapılacağını zanneden üniversiteli öğrenciler Prof. Dr. Sevil Atasoy tarafından açıklanan her maddenin ardından, giderek kusursuz bir cinayetin işlenmesinin mümkün olmayacağını düşünmeye başladılar.

Oysa Prof. Dr. Atasoy konferansın başında söylediği gibi kusursuz cinayeti anlatacaktı. Ancak Atasoy, espritüel resimlerle donattığı sunumunda adli bilimlerin içinden gelmiş kişiler de olsa, delil bırakmadan kusursuz bir cinayetin işlenmesinin çok zor olduğuna dikkat çekti.

ARKA BAHÇEDEN CESETLER ÇIKTI

Sunumunda bir çok örnekten yola çıkan Atasoy zengin ve orta yaşlı kadınları baştan çıkararak evlenen ve daha sonra onları öldürerek cesetlerini asitli bidonlara atan oluşan çamuru arka bahçesine gömen Asitli Vampir adıyla ünlenen George Haigh'in hikayesini öğrencilerle paylaştı.

Arka bahçede dikkatsiz birinin kolayca çakıl taşı zannedeceği taşı inceleyen pataloglar bunun bir safra kesesi taşı olduğunu ortaya çıkardılar ve bahçeden 250 kilo çamur topladılar. Çamurun içinden insan yağı ve protez dişler çıktı.

BAYAN KANIT'A ŞOK SORU

Buna benzer bir çok örneğin ardından soru cevap bölümüne geçildi. Karaelmas Üniversitesi öğrencilerinden birinin sorduğu soru konferansa damgasını vurdu.

Kimya öğrencisi Prof. Dr. Atasoy'a "Bize kusursuz cinayetin işlenmesinin çok zor olduğundan bahsettiniz. Ama adli bilimlerle ilgilenenlerin bazı delilleri yok etme konusunda daha dikkatli davrandıklarını söylediniz. Hatta arka bahçesine eşlerini asitle öldürüp gömenleri anlattınız. Siz de adli bilimlerin her ayrıntısını en iyi bilen kişilerdensiniz. Peki sizin arka bahçesinizde de cesetler var mı?"

Soruyu gülümseyerek karşılayan Atasoy dünya genelinde yapılan bir anketin çarpıcı sonuçlarını aktararak cevap verdi.

"Bütün dünyada insanların ortak duygu ve düşüncelerinde ilk sırayı "öldürmek" alıyor. Her insan hayatında bir kez bir an dahi olsa birini öldürmeyi aklından geçirmiştir. Ancak birini öldürmeyi düşünmek başka, öldürmek başka. O yüzden birini öldürmek zannedildiği kadar kolay değildir" şeklinde konuştu.

ÇOK OKUNANLAR