GÜNÜN KÖŞE YAZARI

Ardan Zentürk

Star

Ardan Zentürk
Ardan Zentürk, bugünkü Star'da "Bu oyunu birlikte bozmalıyız..." başlığı altında yayımlanan makalesinde başından beri üzerinde durmaya ve dışişlerinin dikkatini çekmeye çalıştığım tehlikeye işaret ediyor.
Nedir bu tehlike?..
Irak sınırımızda yerel Kürt halkına yapılacak muhtemel bir İslami terörö saldırı sonrasında hem barış sürecini olumsuz etkilemek ve hem de Suriye Devletinin askeri gücüyle karşı karşıya gelip bir anda sıcak bir savaşın içine düşmek...
Irak'Kürtlere destek verilmesini isterken, Suriye ile komşu olmaktansa federal bir Kürt devleti ile komşu olmanın daha faydalı olacağını söylerken hep işte bu muhtemel savaş ortamından kuşku duyuyordum.
Ardan Zentürk de  son derecede ders verici bir arşiv çalışmasıyla 1979 yılında, S.S.C.B.'nin Afganistan'ı işgalinden başlayarak Rus - Çeçen savaşlarına kadar bir gezinti yaparak; geçmişte neler olduğunu, gelecekte neler olabileceğini aktarıyor...
Zentürk makalesini şöyşe bitiriyor:

Kafkasya'dan Suriye'ye getirilen Suud destekli savaşçı gruplarıdır ve ne yazık ki, sınırımızda, bir Çeçen-Kürt savaşı ile karşı karşıyayız. Amerikan-Suud planının, Türkiye'yi, Afganistan Savaşı'ndaki Pakistan'ın durumuna sürüklediği de açık bir gerçektir. Bunu önlemek için, Türkiye'nin, Suriye'nin "yerli" Kürt halkına, "PKK bağlantılı yorumlara bakmaksızın" destek olması gerekmektedir. Türkiye, "radikal bir lejyoner grubunun" Suriye'de etkinlik kazanmasına izin verdiği taktirde, kendi içindeki Kürt kimliği ve Ortadoğu'daki Kürt coğrafyası ile çok ciddi sorun yaşar. Sınırımızda yeni bir Afganistan'a izin veremeyiz. Berbat bir planla karşı karşıyayız. Bu planı Türkler ve Kürtler birlikte boşa çıkarabilir. 

Lütfen makalenin tamamını okuyun...
O zaman, Ardan Zentürk"Günün Köşe Yazarı" seçtiğim için bana hak vereceksiniz... 
ÇOK OKUNANLAR