GÜNÜN TELEVİZYONCUSU

Anthony Bourdain

Home&Entertainment

Anthony Bourdain

Kanal ve içeriklerini sürekli güncelleyen Digiturk 2015 yılının ilk günlerinde iki eski kanalını birleştirerek yeni bir tematik kanalı platforma dâhil etmişti. Dizimax Entertainment kanalının en çok izlenen içerikleri ile Home TV'nin sevilen yemek programlarını bir araya getirecek olan Home & Entertainment, 5 Ocak 2015'te yayına başladı.

Ağırlıklı olarak yaşam programlarını izleyen kadın izleyicilerin talep ve beklentileri doğrultusunda yayına hazırlanan kanalda, bu kitlenin favori kanallarından Home TV'nin sevilen programları ile Dizimax Entertainment kanalının öne çıkan içerikleri bir arada sunuluyor.

Deneme

Bu arada kanaldaki programlardan biri de ünlü şef Anthony Bourdain'in CNN International için hazırladığı Parts Unknown isimli yapım.

Bir yemek programı değil Parts Unknown. Bir gezi programı da değil. Ünlü şef Anthony Bourdain'in yemekler hakkındaki yorumlarını izlemek isteyenleri farklı bir şeyle karşılaştıracak, çarpıcı, dikkat çekici ve beklenmedik bir içeriği var porgramın.

Gizli adreslerin peşine düşüyor Bourdain. Ancak bunlar sadece bilenlerin gittiği lokantalar değil. Dünya kültürlerinin gizli adresleri... 40 dakikalık program için kah Los Angeles şehrinin Kore mahallesinde geziniyor Bourdain, kah Kongo nehrinde bir yolculuğa çıkıyor. Fas'ın gizemli kenti Tanca'ya, Myanmar'a, Peru'ya, Kudüs'e gidiyor.

Orada lokantaları gezmek, yerel tadları denemek yerine, oralıların yaşamlarına ortak oluyor. Kongolu kabile reisine tavuk pişiyoru, Tanca'lı müzisyenler ile yer sofrasına oturuyor, Kudüs'te Filistinli bir kadının İsrailli eşi ile işlettiği lokantanın zeytinliğinde yaşama dair sohbetler yapıyor. Onların kültürlerini anlamaya, izleyicilerine dünya üzerinde ne kadar farklı insanlar olduğunu anlatmaya çalışıyor.

Tüm bunlar Anthony Bourdain'i yaşadığı New York'tan kilometrelerce ötede, Türkiye'de günün televizyoncusu seçmemizi sağlıyor.

ÇOK OKUNANLAR