DİZİ DÜNYASI

Anne dizisi birebir kopya çıktı!

Star TV'nin ilk bölümüyle reytingleri alt üst eden dizisi Anne, Japon yapımı Mother dizisinin uyarlaması çıktı. Üstelik Anne uyarlamadan öte sahne ve diyaloglarıyla neredeyse birebir kopya.

Anne dizisi birebir kopya çıktı!

GAZETECİLER.COM- Daha ilk bölümünden hepimizi gözyaşlarına boğan Anne dizisi Mother dizisinin uyarlaması. Fakat dizi uyarlamadan ziyade birebir kopya gibi duruyor. 

Reytinglerde de ilk bölümden zirveye oturan Anne, sadece konusuyla değil çekimleri, sahneleri, diyalogları ile de Mother'dan fazlasıyla rol çalıyor. 

mother

MOTHER'IN KONUSU:

Nao Suzuhara geçici olarak ilkokul öğretmenliği yaparken, öğrencilerinden birinin annesi tarafından suistimal edildiğini fark eder. Annesi ve onun erkek arkadaşıyla birlikte yaşayan bu küçük kız, okula sürekli morartılarla gelmektedir. Bir gün kızı, evinin önünde çöpe atılmış halde bulan Nao, daha fazla dayanamaz ve onu kaçırmaya karar verir.

anne

NEDEN UYARLAMA?

Anne dizisinin konusu Türkiye'de de çok uzak olmadığımız bir konuyu işliyor aslında. Çocuk istismarı üzerinden yaşanan bir dramı anlattı ilk bölüm. Onlarca aile ve çocuk benzer durumlar yaşıyor.

Haberlerde bunun örneklerini görüyoruz hergün.

Peki neden Türk yapımcılar, senaristler, yönetmenler kendi içimizden hikayeler çıkarmak, kendi gerçekliğimizi görmek yerine sürekli uyarlamalar yapıyor?

Türkiye dizi sektöründe inanılmaz bir ivme kazandı. Dizilerimiz yurtdışındaki ülkelerden büyük rağbet görüyor. Peki orjinal senaryolarla mı? Hayır!

Senaristlerin tembelliği mi yoksa yapımcıların kolaya kaçması mı dersiniz?

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 12 yorum