TV HABER

Anadolu Yayıncılar Derneği'nden Halk Tv'ye çağrı

Halk TV'de yaşananların ardından çalışanların isyanına Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan'dan destek geldi.

Anadolu Yayıncılar Derneği'nden Halk Tv'ye çağrı

31 Mart seçimlerinden bir gün sonra kanalda yönetim değişikliğine gidilmiş, çok sayıda gazeteci işten çıkarılmıştı. Sonrasında çalışanların yaşadığı sıkıntılar tüm kamuoyuna yansıdı. 

Çalışanların bir kısmının Deniz Baykal'a mektup yazması ve Ayşenur Arslan'ın da "yaşananlara şahidim" demesi Halk TV'deki krizin boyutunu gözler önüne sermişti. 

 Çalışanların bu çığlığına Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan sessiz kalmadı.

Konuya ilişkin yaptığı açıklamada Sinan Burhan şunları söyledi; 

“Çalışanlar, 31 Mart seçimlerinin hemen ardından kanaldaki yönetim değişikliğinin sonra baskı ve mobbinge maruz kaldıklarını dile getirdi. Çalışanlar, Temmuz ayında 2 aylık bir bebeği olan işten çıkarılmış çalışma arkadaşlarının işsizlik maaşı almasına bile engel olunduğunu ifade etmektedir.
Personel  "Emekçilere ve emeğe reva görülen bu muamele neyin kinidir? Bununla ne amaçlanmaktadır? Kısa süreliğine asgari yaşam geliri sağlayan işsizlik maaşına mani olmakla ne elde edilecektir, işsizliğe itilen emekçilerin cüzi miktardaki işsizlik maaşını bile almaması sağlanarak aileleriyle beraber parasız, aç susuz kalması mı istenmektedir? Gazetecilik ve emekçi hakları bir yana insan onuruna da mı saygı kalmamıştır? diyerek tepkilerini dile getirmişlerdir.

Sebepsiz yere uyarılarla, haksızca tutanak tutma baskısı ve tehditle yaklaşık 4 aydır tedirgin edildiklerini söyleyen çalışanlar Kimseye hak edilen davranış ve anlayış gösterilmemektedir.

Bazı personelin talepleri çözülürken bazılarının taleplerinin ise görmezden gelindiği belirtiliyor.

Halk Tv yönetiminin çalışanların taleplerini göz ardı etmemelerini bekliyor, emeğe saygı istediğimizi ifade ediyoruz. Yönetimin biran evvel sorunların çözümü noktasında gerekeni yapacağını düşünüyoruz.

Sinan BURHAN
Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar