KİTAPLIK

Anadolu Ajansı'ndan 'Haberciliğin El Kitabı'

AA'nın hazırladığı habercilik kitabı TÜYAP Kitap Fuarı'nda okuyucuyla buluştu.

Anadolu Ajansı'ndan 'Haberciliğin El Kitabı'
Anadolu Ajansı (AA), yeni nesil habercilerin yetişmesine katkı sağlamak amacıyla ''Habercinin El Kitabı'nı hazırladı.

Kurumun 100. Yıl Vizyonu kapsamında birçok proje gerçekleştiren AA, habercilik deneyimini eğitim dünyasıyla paylaşıyor.

Ajansın tecrübeli ekibi tarafından hazırlanan Habercinin El Kitabı'nda haber üretiminin tüm aşamaları örneklerle aktarılıyor. AA'nın habercilik anlayışı ve 94 yıllık tecrübesinin ürünü olan eser, mesleğe yeni başlayanlar ile habercilik eğitimine devam edenler için önemli bir kaynak özelliğini taşıyor.

Kitapta ajans haberciliği kapsamında AA'nın yürütttüğü çalışmaların yanı sıra haber yazımı, fotoğrafçılığı ve kameramanlığına dair bilgiler yer alıyor. Haber toplama, yazma, yayımlama ve haber dilinin önemi, kamera kullanımı, haber fotoğrafı gibi yeni nesil habercilerin ihtiyaç duyacağı bilgileri içeren kitapta, AA foto muhabirlerince çekilen birçok fotoğrafa da yer veriliyor.

Deneme

Kitabın ilk bölümünde AA'nın tarihi, son yıllarda yaptığı çalışmalar, uluslararası işbirlikleri ve hedefleri yer alıyor.

Eserde, yeni medya haberciliği, parlamento, spor, finans, ekonomi gibi uzmanlık gerektiren alanlar, örnek haberlerle ele alınıyor. Çalışmada, temel haber yazma kuralları, haber türlerine ait bilgiler ve haber örnekleri aktarılıyor. Haber yazımında ve yayımında dikkat edilmesi gereken detayları da içeren kitapta fotoğraf ve görüntü üretimi hakkında yol gösterici bilgiler bulunuyor.

TÜYAP Kitap Fuarı'nda okuyucuyla buluşan kitap, kitapçılardan ve internet üzerinden temin edilebilecek.

ÇOK OKUNANLAR