GÜNDEM

Anadolu Ajansı seçim sonuçlarını güncelledi

Anadolu Ajansı (AA) 31 Mart 2019 yerel seçim sonuçlarını açıkladı. Açılan sandık oranlarını yüzde 100 olarak güncelleyen verilere göre İstanbul'da Ekrem İmamoğlu Ankara'da ise Mansur Yavaş kazandı.

Anadolu Ajansı seçim sonuçlarını güncelledi

Anadolu Ajansı 31 Mart yerel seçim sonuçlarını güncelledi. Dün akşam saatlerinden itibaren bazı illerdeki yüzde 98'lik açılan sandık oranı yüzde yüz olarak açıklandı. İşte seçim sonuçlarına ilişkin detaylar;

AK Parti, İstanbul'da yerel seçim sonuçlarına itiraza hazırlanıyor. Anadolu Ajansı'nın Yüksek Seçim Kurulu verilerine dayanarak açıkladığı yüzde 100'lük sandık açılma oranlarına göre Ankara'yı CHP'nin adayı Mansur Yavaş kazanırken İstanbul'u ise Ekrem İmamoğlu kazandı.

Yüzde 100 olarak güncellendi

Dün gece bir çok ilde seçim sonuçlarının açıklanmasına rağmen İstanbul'da açılan sandık oranı uzun süre yüzde 98'de kalmış ve o seçim sonuçlarına göre AK Parti'nin adayı Binali Yıldırım'ın seçimleri kazandığı duyurulmuştu.

Devam eden tartışmalar Yüksek Seçim Kurulu'ndan (YSK) gelen açıklamayla kısmen de olsa son buldu. YSK Başkanı Sadi Güven, İstanbul'daki seçim sonuçlarında 84 sandığa itirazın bulunduğunu açıklayarak son verileri kamuoyu ile paylaştı. Bu seçim sonuçlarına göre Ekrem İmamoğlu, Binali Yıldırım'ın önünde görülüyor.

AA sonuçları güncelledi

Bu açıklamaların ardından Anadolu Ajansı da seçim sonuçlarını güncelledi.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar