KİTAPLIK

Anadolu Ajansı üç ülke için üç dile 'Oradaydık' diyor

Tahrir ve Adeviye meydanlarında yaşananlar, Gazze'deki ağır bombardımanla, Suriye'deki savaşın getirdiği açlık, AA'nın kitaplarında, çarpıcı fotoğraflarla hafızalara kazınıyor.

Anadolu Ajansı üç ülke için üç dile 'Oradaydık'  diyor
GAZETECİLER.COM - Anadolu Ajansı, Mısır, Gazze, Suriye'de yaşanan insanlık dramını "Oradaydık" başlığı altında kitaplaştırdı. Kitaplarda savaşın izleri hem fotoğraflar hem de habercilerin notlarıyla tarihe kazınıyor.

AA Genel Müdürü Kemal Öztürk kitaplar için şöyle diyor: "Bir gazzeli çocuğun sahilde öldürülmesini ve onun cansız bedeninin dondurma buzdolabında saklanmak zorunda kalmasını unutmamak lazım. Suriye'de 1,5 milyon insanın göç ettiğini, yüzbinlerce insanın yetim kaldığını unutmamamız lazım... Rabia meydanındaki demokrasi aşıklarının direnişini unutmamamız lazım."

"Yarım Kalan Devrim: Mısır", "Abluka, Savaş Direniş: Gazze", "Yetim Kalan Ülke: Suriye.".. Anadolu Ajansı, üç ülkede yaşanan insanlık dramlarını bir kitap serisiyle tarihe not düşüyor. Kitaplarla Ortadoğu'nun son üç yılı, ajans habercilerinin gözünden anlatılıyor.

GELECEĞE GÖNDERİLMİŞ BİR POSTA

"Sayın Davutoğlu Gazze'ye bombardıman altında girmişti. Şifa hastanesinde bir yaşlı adama sarılıp, ağlarkenki bir fotoğrafı var kitaplarda... Bir arkadaşımızın mesela evi bombardımanda tamamen yıkıldı. Kendi evinin haberini yapmak zorunda kaldı." diyen Kemal Öztürk şöyle sürdürüyor sözlerini:

"Bu üç kitabın, eminim gelecekte araştırmacılar, gazeteciler için, bu konuda kitap yazmak isteyenler için de önemli bir referans kitabı olacağını düşünüyoruz. Yani geleceğe de posta göndermiş oluyoruz bu kitapları çıkartmakla..."

ÜÇ DİLDE BASILDI

Tahrir ve Adeviye meydanlarında yaşananlar, Gazze'deki ağır bombardımanla, Suriye'deki savaşın getirdiği açlık, AA'nın kitaplarında,  çarpıcı fotoğraflarla hafızalara kazınıyor.

Türkçe, İngilizce, Arapça olarak basılan kitaplar raflardaki yerini aldı.

ÇOK OKUNANLAR