RATİNG

Ana haber yarışında kim zirvede kim dipte?

Yeni sezonun en agresif rekabet alanlarından olan ana haber yarışında son durum ne? Zirvede kim var? Hangi bülten ne kadar izleniyor?

Ana haber yarışında kim zirvede kim dipte?
GAZETECİLER.COM
Ulusal kanalların yeni yayın dönemini açmasıyla birlikte ana haber rekabeti de yeniden kızışmaya başladı. M. Ali Birand, Uğur Dündar, Ali Kırca gibi efsane isimlerin geride kaldığı ana haber dünyasında yeni bir rekabet ve yeni oyuncular var artık.

ANA HABER REKABETİNDE SON DURUM NE?

Kanalların reyting tablosuna geçmeden önce kısa bir özet geçelim. Kanal D Birand sonrası zirvedeki yerini korumaya devam ediyor. Show TV ise sezonun en parlak çıkışına imza atarak Erhan Çelik tercihinin hayli doğru olduğunu göstermiş durumda. ATV ve Star TV'de ise işler yolunda gözükmüyor.

KANAL D HAFTA SONU ZAYIF HAFTA İÇİN ZİRVEDE

Birand sonrası bültenin içeriğinde ve kadrosunda köklü bir değişime gitmeyen Kanal D bu sezon da zirvedeki yerini korumayı başardı. Seyircinin Birand döneminden kalan alışkanlıklarının sağladığı avantajı da kullanan Kanal D hafta sonu bültenlerinde zayıf kalıyor. Hafta için totalde ve AB grubunda tepede olan kanal hafta sonu rakiplerinin gerisinde kalabiliyor. Kanal D'nin hafta sonu bültenlerinde bir hamle yapması sürpriz olmayacak.

SEZONUN EN PARLAK ÇIKIŞI: ERHAN ÇELİK VE SHOW TV!

Show TV sezonun en iddialı çıkışıyla dikkatleri üzerinde toplamayı başardı. Kanal 7'nin anchormani Erhan Çelik'i transfer ederek risk alan kanal yönetimi doğru bir tercih yapmış olduğunu gösterdi ve bülteni Kanal D'nin en ciddi rakibi haline getirdi. Seyircinin Erhan Çelik'i beklenenden çok daha kısa sürede benimsediği gözüküyor. Ancak Show ana haberin yeni sezondaki en önemli sorunu şimdiden kendini gösteriyor. Bülten totalde Kanal D'nin hemen arkasından yürüse de AB grubunda bazen ATV'ye bazen Fox'a geçiliyor.

FOX'UN AGRESİF HAMLESİ NASIL SONUÇLANDI?

Sezonun en agresif hamlesini yaparak hem bülten saatini 21:30'a alan hem de Nazlı Tolga'dan sonra bambaşka bir profili temsil eden Fatih Portakal'ı anchorman yapan Fox bizi de şaşırttı. Kanalın yaptığı köklü değişim orta vadede seyirciyi ikna etse dahi kısa vadede reytinglerde ciddi bir kırılma yaşanacağı yönünde tahminlere konu olan Fox ana haber beklentilerin üzerinde kalmayı başardı. Hafta sonu bülteninde özellikle total'de zirveye oynayan Fox rakipleri Kanal D ve Show TV'den sonra 3. sıraya yerleşme mücadelesi veriyor. Yeni formatı yeni saati ve yeni yüzü ile seyircinin alışkanlıklarını zorlayan kanalın sezon boyunca nasıl bir grafik izleyeceği ise belirsiz.

ATV BİR VAR BİR YOK

ATV ana haber rekabetinin kapalı kutusu durumunda. Kanalın reytingleri hem total de hem de AB grubunda hayli inişli çıkışlı bir seyir izliyor. Bir gün zirveye otururken ertesi gün ilk 40'a girmekte bile zorlanıyor. Mevcut durumda Kanal D ve Show TV'yi zorlaması hayli zor gözüken ATV, seyirci ile sahici kurduğu ilişkide etkisiz kalarak istikrarsız bir resim veriyor.

STAR TV ANA HABERDE YİNE İDDİASIZ

Star TV ana haber rekabetinin ATV ile birlikte iki zayıf halkasından biri olarak sıralamada gerilerde kalıyor. Kanalın prime time'daki en büyük kozu olan Acun henüz sahneye çıkmış değil. Acun'ün işleri kanalın ana haber bültenine ne kadar katkı sunacak merak ediliyor. Ancak Star TV'nin esas sorunu reyitngi haber değil dizi ve yarışma üzerinden sağlamayı hedeflemesi. Kanal Doğuş Grubu'na geçtikten sonra ana haber bülteninde profil küçültmüş iddiasını askıya almıştı.



ÇOK OKUNANLAR