TV HABER

Altaylı'dan canlı yayında çarpıcı itiraflar!

Habertürk gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı, internete düşen ses kayıtları sonrası istifa tartışmalarını değerlendirdi.

Altaylı'dan canlı yayında çarpıcı itiraflar!
GAZETECİLER.COM
İnternete sızan ses kayıtları ile sansür ve medyaya baskı tartışmalarının odağına yerleşen Fatih Altaylı CNN Türk'te Cüneyt Özdemir'e konuk oldu. Birbirinden sarsıcı açıklamaları ile tarihi bir canlı yayına imza atan Altaylı Türk medyasının iktidar baskısı altında inim inim inlediğini, kendisinin de bu baskılara karşı direnmeye çalışan bir gazeteci olduğunu söyledi.

AÇIK AÇIK ANLATTI! HABERTÜRK'TE NELER OLUYOR?

Altaylı, CNN Türk'te Cüneyt Özdemir'in, internete düşen ses kayıtlarıyla ilgili ilk kez bu kadar açık konuştu. Altaylı, Habertürk grubu olarak büyük baskı altında olduklarını; ancak buna elinden geldiği kadar direndiğini söyledi. İstifa tartışmalarını da değerlendiren Altaylı, istifa etmesi halinde "havuz medyası" olarak nitelendirdiği hükümete yakın bir ismin gelebileceğini söyledi. İşte Altaylı'nın Cüneyt Özdemir'in ifadesiyle son yılların medya anlayışını anlatan o çok önemli sözleri;

O ARKADAŞLAR ÜST OTORİTE TARAFINDAN KOVULDU
 
Ben hayatta başbakanla bir kere konuştum kayınpederim öldüğünde. Kimin kimi arayacağına ben mi karar vereyim? Bu olay aynen böyle yaşanmış bir olaydır. Bu haber çıktı gazetede. Her başlığı görmem mümkün değil. Bir çocuğu hastane hastane dolaştırmışlar. İsyan eden bir babanın lafı başlığa çıkarılmış. Bu haber olunca Fatih Saraç’ın sözü üzerine bizde kötü niyet olmaz, arkadaşlar haberi okutmak için böyle bir başlık atmışlar dedim. Kayıtların tamamı yayınlansa benim ne dediğim anlaşılacak. Bu çocukları ben tanıyorum, gazetecilik heyecanıyla yapmışlar diyorum. Sağlık Bakanı’nı ararım diyorum. Nitekim aradım. Bunu bir komplo olarak algılamayın diyorum. Ben işten atmadım ama daha sonra bu arkadaşlar daha üst otoriteler tarafından işten atılmış. İsyan etmekten başka ne yapabilirsin.

"MUTLU OLACAKLARSA İSTİFA EDEYİM"

Çok mutlu olacaklarsa istifa edeyim. Ne için yerimde duruyorum. Gazetecilik için. Her şeye rağmen bir nebze habercilik yapmak için. Her dediklerini yapsak niçin fırça yiyelim? Bizim ne pahasına ne haberler yaptığımızı bilmediğimiz için bizi şerefsiz ve haysiyetsiz sanıyorlar. Ben her şeye rağmen o haberleri yapabilmek için buradayım. Birileri birilerine tecavüz ediyor. Tecavüze uğrayanı suçlu göstermekten amaç nedir? Anladığım kadarıyla beni konuşmayı seviyorlar. Benim başıma gelenden şikayetçi olmamamın sebebi o, Türkiye’deki medyaya baskı ortaya çıktı.




Deneme

Deneme

Deneme

Deneme
ÇOK OKUNANLAR