GÜNDEM

Altan ve Alpay'ın tahliye kararına Bozdağ'dan açıklama

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Anayasa Mahkemesi'nin tahliye kararına ilişkin Twitter hesabından açıklama yaptı.

Altan ve Alpay'ın tahliye kararına Bozdağ'dan açıklama

Anayasa Mahkemesi'nin FETÖ tutuklusu Mehmet Altan ve Şahin Alpay için verdiği tahliye kararı sonrası İstanbul 13. ve 26. Ağır Ceza Mahkemeleri'nden tahliyeleri durduran karar geldi. Her iki mahkemede gerekçeli kararın kendilerine ulaşmadığını belirterek tahliyelerini erteledi.

İşte Bekir Bozdağ'ın tweetleri;

Anayasa ve yasada belirtilen konularla sınırlı bireysel başvuruları incelemek ve karara bağlamak, Anayasa Mahkemesi’nin yetkisi ve görevi dahilindedir.Bireysel başvuru,Anayasa Mahkemesini güçlendirdiği gibi kişisel hak ve özgürlükler bakımından da önemli bir yargısal güvencedir.

Bireysel başvuruları karara bağlarken Anayasa Mahkemesi, anayasa ve yasaların kurallarıyla bağlıdır;anayasa ve yasaların belirlediği sınırları aşamaz;ilk derece veya istinaf ya da temyiz mahkemesi gibi hareket edemez;hiç bir kurala bağlı değilmiş gibi karar veremez.

Alpay ve Altan kararıyla (yayınlanan mahkeme açıklamasına göre) Anayasa Mahkemesi;anayasa ve yasaların çizdiği sınırı aşmış, kendini ilk derece mahkemesi yerine koyarak vaka ve delil değerlendirmesi yapmış;suçun oluşumunu ve delil durumunu değerlendirmiştir.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar