POLEMİK

Alper Görmüş'ten 'kötü' düzeltme

Onu Evrensel Gazetesi "Saray yazıcısı' ilan etti. Ece Temelkuran, "zalimlik' yorumunda bulundu. Alper Görmüş düzeltti...

Alper Görmüş'ten 'kötü' düzeltme
GAZETECİLER.COM - Ahmet Şık'ın İmamın Ordusu kitabı için "kötü bir kitap, ona yakıştıramadım" diyen Taraf yazarı Alper Görmüş, yoğun eleştirilere uğradı.
Evrensel Gazetesi onu "Saray Yazıcısı" ilan etti.
Ece Temelkuran ise "Ayıptır, ayıptır, günahtır, zulümdür" diyerek Görmüş'e çaktı.

Alper Görmüş bugün eleştirileri yanıtlıyor.
Ahmet Şık'ın kitabı ile ilgili sözlerinin Şık'ın şansıyla ilgili düşüncelerini yansıtmadığını vurguluyor. 
Diyor ki:
"Her şeyden önce, eleştirilerimin sanki Ahmet'in tutuklanmasını ve hapiste tutulmasını onaylamak anlamına geldiğini imâ eden bu türden lanetli cümlelerin sahiplerini daha âdil olmaya davet ediyorum. Kitabın kötü olduğunu söylemenin, kitabın suç unsuru içerdiği anlamına gelmediği yeterince açık değil mi?"

"KÖTÜ" İTİRAFI

Alper Görmüş, bu vurgudan sonra bir de "kötü" kelimesiyle ilgili bir itirafta bulunuyor ve şöyle bir düzeltmeye gidiyor:

"Kötü" sözcüğünün yanlış ve çarpıtılmaya müsait bir sözcük olduğunu itiraf etmeliyim. "Kötü" yerine mesela "bilinenleri tekrar eden" demiş olsaydım, kendimi çok daha doğru ifade edecek ve belki bu yanlış anlamaların / yanlış anlamak istemelerin önüne geçebilecektim. "

ARKADAŞIM DA OLSA SUSAMAM!

Kelime tercihinin yanlış olduğunu belirten Alper Görmüş, yazısını çarpıcı bir yorumla tamamlıyor.

"Diyebilirsiniz ki, Ahmet Şık senin arkadaşın; susabilirsin. Ben de diyorum ki, hayır, susamam, çünkü Ahmet Şık benim arkadaşımsa, Ergenekon da benim davamdır."
ÇOK OKUNANLAR