GÜNDEM

Alman gazeteciler Türkiye'den ayrıldı

Basın kartlarının süresi uzatılmayan Alman gazeteciler Jörg Brase ve Thomas Seibert Türkiye’den ayrıldı. Seibert, akreditasyon alamamalarının “Batılı basın mensuplarına verilen bir mesaj” olduğunu söyledi...

Alman gazeteciler Türkiye'den ayrıldı

Basın kartlarının süresi uzatılmayan Alman gazeteciler Jörg Brase ve Thomas Seibert Türkiye’den ayrıldı. Seibert, akreditasyon alamamalarının “Batılı basın mensuplarına verilen bir mesaj”olduğunu söyledi.

Türkiye’de basın kartlarının süresi uzatılmayan ZDF televizyonun İstanbul bürosu şefi Jörg Brase ile Tagesspiegel gazetesinin Türkiye muhabiri Thomas Seibert bugün Türkiye’den ayrıldı.

Alman gazeteciler Jörg Brase ile Thomas Seibert’in 2019 yılı için basın kartlarının süresinin uzatılması için yaptıkları başvuru Cumhurbaşkanlığı’na bağlı İletişim Başkanlığı tarafından kabul edilmemişti. Seibert ve Brase’ye 1 Mart’ta gönderilen elektronik postada, akreditasyonlarının uzatılmadığı bildirilmişti. İletişim Başkanlığı tarafından yıllık olarak verilen basın kartları, yabancı basın mensuplarının Türkiye’de çalışabilmesinin yanı sıra oturma izni alabilmeleri için gereken şartlar arasında bulunuyor.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar