ALKIŞ

Alkışlar Süleyman Soylu için

Furkan Vakfı'na operasyon emrini veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu alkışı hak etti..

Alkışlar Süleyman Soylu için

Anayasamızın ikinci maddesi şöyle der:
“Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir.”.

*

Buradaki “Hukuk” tabii ki modern hukuktur…

Anayasamız bireyler arası ilişkilerde, bireylerin devletle ve kurumlarla olan ilişkilerinde, kurumların kurumlarla ve devletle olan ilişkilerinde din hukukunu kabul etmez…

*

Yani…

Bir kişi ya da kurumun modern hukuku yıkıp yerine din hukukunu getireceğini vaat etmesi siyasi bir özgürlük değil, şiddet ve terörü özendiren bir taleptir…

Ve…

Yasalarımıza göre suçtur…

*

Furkan Hizmet Vakfı’nın bazen (İşine geldiğinde...) Ak Parti hükümetini, kimi zaman da (İşine geldiğinde…) muhalefet partilerini eleştirmesi vicdanından değil, rejime ve rejimimizin vazgeçilmez unsurları olan bütün siyasi partilerimize duyduğu düşmanlıktan dolayıdır.

*

Bu vakfın şeriat devleti kurmak için yola çıkan başkanı Alparslan Kuytul da Zeytin Dalı Harekâtı’na “insanlar ölecek” duygusu ve üzüntüsüyle değil, “Müslümanlar birbirlerini öldürecek” korku ve kuşkusuyla karşı çıkmaktadır.

*

Kuytulunun talebi insani değil, dinidir.

Eğer Müslümanlar, Hıristiyan olmayanlarla savaşsaydı, Kuytul, o zaman o savaşı alkışlar, “münkirlere ve müşriklere ölüm” diyerek sokaklarda çığlık atardı.

*

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya bağlı Adana emniyeti, işte bu “rejim düşmanı şeriatçı” kafaya müdahale ederek gözaltına alınmaları emrini vermiş ve alkışı hak etmiştir.



ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar