ALKIŞ

Alkışlar Kerem Alkin için

Prof. Kerem Alkin “Türkiye’yi 2071’e ‘dijital’ KOBİ’ler taşıyacak” başlığı altında Sabah'taki yazısıyla alkışı hak etti.

Alkışlar Kerem Alkin için

Prof. Kerem Alkin bugünkü SABAH’ta “Türkiye’yi 2071’e ‘dijital’ KOBİ’ler taşıyacak” başlığı altında yayımlanan makalesinde açıkça söylemiyor ama bence çok önemli bir mesaj veriyor.

*

Alkin’in önemli mesajı ne mi?..
Söyleyeyim.

*

Sayın Cumhurbaşkanımızın sık sık (mutlaka iyi niyetle) evli çiftlere en az üç hatta dört çocuk sahibi olmalarını tavsiye edişindeki tehlike…

*

Neden “tehlike” peki?..
O halde lütfen okuyun…
Kerem Alkin’in yazısından alıntıladım.

*

Bu da, Prof. Dr. Davut Kavranoğlu'nun altını ısrarla çizdiği üzere, Türkiye'nin bilim ve teknolojide, yapay zekâdan, her şeyin internetine, büyük veriden bulut sistemlerine, dijital çağın gereklerine bir 'sistem' değişikliği ile, topyekûn bir 'anlayış', bir 'bakış açısı' değişikliği ile yaklaşmasını gerektirmekte. Bugün, marka ve pazar değerleri 100 milyar doların üzerindeki tüm teknoloji şirketleri işe KOBİ olarak başladılar ve onları var eden ekosistemdeki imkânları kullanarak ve 'inanarak' başardılar.

*

Evet…
Putin’in de söylediği gibi, dünyanın (Türkiye’nin de.) geleceği “Yapay Zekâ”…
Yani daha çok digital teknoloji…
Daha çok “Robot”…
Daha az insan gücü…

*

Yani…
Daha çok nüfus, geleceğin digital dünyasında fukaralık sebebi olacak…
Refahın paylaşımını zorlaştıracak…

*

Son 6 yıldır kişi başına milli gelirimizin 10 bin dolara takılıp kalmasının sorumlularından birinin de nüfus artışı olduğunu lütfen kabul edelim…
Ve tabii…
O nüfus artışına bir de 4 milyon Suriyeli mülteciyi ekleyin…
Neden patinaj yaptığımızı göreceksiniz.

*

Gerçekçi, uyarıcı ve ders verici makalesiyle Kerem Alkin’i alkışlıyorum.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar