ALKIŞ

Alkışlar Cem Küçük için...

Cem Küçük'ün, Sayın cumhurbaşkanına yakın görünen çok ünlü ve eleştirilemez Fatih Terim'i bile eleştirmesi adalet duygusunun yüceliğini gösteriyor...

Alkışlar Cem Küçük için...

Cem Küçük bugünkü Türkiye Gazetesi'nde "Her yönüyle Fatih Terim olayı" başlığı altında yayınlanan makalesinde önce, Alaçatı'da Fatih Terim, damadı ve Terim'in eski arkadaşı kebapçı Selahattin Aydoğdu arasında geçen kavgayı özetliyor.

Ve...

Yazısının bir yerinde şöyle diyor

*

İşte bu tam anlamıyla bir hukuk skandalıdır. Böyle bir adaletsizlik, böyle bir kepazelik olmaz. Burası bir mafya devleti değil, hukuk devletidir. Adalet devletin temelidir. Hiç kimse dokunulmaz değildir ama bu olayda görüntü asla öyle değil. Bu olayda eğer hukukun gerektirdiği şeyler yapılmazsa bizzat devletin de itibarı zedelenir. 90'lı yıllarda mafya çeteleri at koşturuyordu ve devlet onlara dokunamıyordu. O dönem devletin hiç itibarı kalmamıştı. Normal bir ülkede anında bu baskını yapan teknik direktör hemen millî takım görevinden alınır. Böyle bir olay kabul edilemez.

*

Her zaman savunduğumuz işte bu ilke...
Yani "hukukun üstünlüğü" ilkesi...
Yani yargının bağımsız ve tarafsızlık ilkesi...
Yani yargının müşteki ya da davalı kim olursa olsun, makamına, mevkiine, iktisadi gücü ya da güçsüzlüğüne aldırış etmeksizin tarafsız olması..

*

Sayın cumhurbaşkanına samimiyetle bağlı olduğu herkes tarafından bilinen Cem Küçük'ün, Sayın cumhurbaşkanına yakın görünen çok ünlü ve eleştirilemez Fatih Terim'i bile eleştirmesi adalet duygusunun yüceliğini gösteriyor...

Ve ben de bu yüce hak verme duygusuna sahip olan Cem Küçük'ü alkışlıyorum.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum