GÜNÜN KÖŞE YAZARI

Ali Saydam

Yeni Şafak

Ali Saydam
"Aslında benim adamım, masal kahramanım tabii ki Çipras değil Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varoufakis idi…"  diyen usta iletişim bilimci Ali Saydam, Yunanistan'da yaşananlara çok farklı perspektiften bakan yazısı ile günün köşe yazarı oldu.

Ne mi diyor Ali Saydam? İşte bakın neler yazıyor köşesinde:

"Aslında benim adamım, masal kahramanım tabii ki Çipras değil Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varoufakis idi…

Belki de 68 kuşağının romantik, cesur, mağrur; hepsini de en abartılı şekilde yaşadığımız gençlik yıllarımızı hatırlattığından.

Sadece hiçbir kurala uymayan yaşam ve giyim kuşam tarzından değil… Bakan olarak koruma ordusu ve trafik düzenleme ekiplerini yanına almadan motosikletle işe gidip gelmesinden de değil… Sonuç alamayacağını bile bile romantik hedeflerinden biraz olsun taviz vermemesinden olabilir mi? Belki…

Biz de o halimize bakmadan 'dünyayı değiştireceğimize' inanırdık mesela… Ta ki, özü çelişkilere dayalı 'dünyevi' yaşamda kötüler (ne demekse) olmazsa “tarihin sona ereceğini”; o nedenle de son kertede, hele de 'dünyayı kurtarma' iddiası ile ortaya döküldüğünüzde, ille de 'kötülerin' kazanacağını, bunu da size ciddi bedellerle ödeteceklerini, yaptığım hiçbir hatanın yanıma kâr kalmaması ve bana fatura edildiği gerçeğini, dünyadaki diğer örnekleri de görerek idrak edene kadar…"
ÇOK OKUNANLAR