MEDYA KÖŞESİ

Ali Eyüboğlu'ndan şifreli yazı: Kim bu vizyonsuz kanal yöneticisi?

Milliyet yazarı Ali Eyüboğlu, televizyon dünyasında bazı kanal yöneticilerinin vizyon ve öngörüsünü göstermek bakımından çok çarpıcı bir olayı köşesine taşıdı.

Ali Eyüboğlu'ndan şifreli yazı: Kim bu vizyonsuz kanal yöneticisi?

İşte Eyüboğlu'nun bugünkü köşe yazısından "Kanal yöneticilerine inat tutan yapımlar" başlıklı o yazı:

TV dünyasında işlerin nasıl yürüdüğüne dair çarpıcı iki olayı paylaşmak istiyorum. Yapımcının biri, Kanal X’e bir proje sunar.

Kanal yönetimi, “Bu işin kaymağını yıllarca falanca yiyor. O nedenle o pazardan pay almak imkansız” diyerek projeye sıcak bakmaz. Yapımcı, birkaç ay sonra başka bir proje için, Kanal Y yöneticileriyle görüşür. TV yöneticileri, yapımcının elindeki projelerden reality ile ilgilenir.

Kanal  yönetimi, yapımcının o proje için düşündüğü sunucuyu değil, başkasını ister ve taraflar anlaşır. Yapımcı gerekli hazırlıkları yaptıktan sonra, programı yayına sokar. Ancak gelen reytingler parlak değildir. İki hafta sonunda kanal, programı bitirmek ister.

Yapımcı, “Reytingimiz düşük başladı, ama her gün biraz daha artıyor seyirci sayısı. Biraz daha sabredersek, sezon bitmeden istediğimiz reytingi yakalarız” der.

Kanal yönetimi kerhen de olsa, bir hafta daha ek süre verir programa. Ele aldığı dosyalarla gündem oluşturan reytingiartan program, kanalın gündüz kuşağının lokomotifi olur. 

Programın reytingleri, aylar önce projeye sıcak bakmayan Kanal X’i harekete geçirir. Kanal X de benzer bir programa başlar. İşin ilginç yanı Kanal X, Kanal Y’nin istemediği sunucuya teslim ettiği program da kısa sürede aldığı  reytingle kendine yer edinir. Türkiye’de bazı kanal yöneticilerinin vizyonu ve öngörüsü bu... 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar