MEDYA KÖŞESİ

Ali Eyüboğlu: Uydu kanallarında değişen bir şey yok

Çıkarılan KHK'lardan biri, kanunlara aykırı yayın yapan uydu kanallarının kapatılmasına ilişkindi.

Ali Eyüboğlu: Uydu kanallarında değişen bir şey yok

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında hükümet tarafından çıkarılan Kanun Hükmündeki Kararname (KHK) kapsamında, kanunlara aykırı yayın yapan uydu kanallarının kapatılması öngörülmüştü. Milliyet Gazetesi yazarı Ali Eyüboğlu, KHK'ya rağmen uydu kanalların değişim olmadığını yazdı.

UYDU KANALLARINDA DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK

Hükümetin, Olağanüstü Hal kapsamında çıkardığı Kanun Hükmündeki Kararnamelerden (KHK) biri, kanunlara aykırı yayın yapan uydu kanallarının kapatılmasına ilişkindi.

Epeydir uydu kanallarını izlemiyordum. Bayramda izleyince gördüm ki, uydudan yayın yapan kanalların isimleri değişti ama eylemleri değişmedi.

Yine telif ödemeden çoğunluğu Kemal Sunal’ınkiler olmak üzere, Türk filmi yayınlıyor. Yine her derde deva kremler, ilaçlar ve cinsel takviye ürünleri pazarlıyorlar. Devletin, “Televizyonlar aracılığıyla bunları yapmak yasak” dediği kurallar, bunları bağlamıyor mu? Yayınladıkları filmlere dikkat ettim, alkol ve sigara sahnelerinde bolca sansür söz konusu.

RTÜK’ü kızdırmamak için olsa gerek sadece görüntülere değil, küfür ve argoya da izin vermiyorlar. RTÜK’e saygıları var ama eser sahiplerine, emeğe saygıları yok...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar