POLEMİK

Ali Eyüboğlu, Cengiz Semerci'ye fena patladı...

Hürriyet yazarı Cengiz Semercioğlu, Milliyet yazarı Ali Eyüboğlu'nun yazısını yanlış anlayıp köşesinden yanlış anlatınca Eyüboğlu'nun cevabı manidar oldu...

Ali Eyüboğlu, Cengiz Semerci'ye fena patladı...

Milliyet gazetesi yazarı Ali Eyüboğlu, izdivaç programlarının kaldırılması için KHK hazırlandığı yolundaki yazısına cevap yazan Hürriyet gazetesi yazarı Cengiz Semercioğlu'na fena patladı...

Karadenizli olan Ali Eyüboğlu, yazısına Karadeniz şivesiyle başlık atıp, Semercioğlu için "Onca medya mensubu arasından bir kişi, “yazmadığımı yazdı” gibi gösterdi" dedi...

Semercioğlu'nun kendisini "KHK için yol gestermekle" suçladığını hatırlatan Ali Eyüboğlu, "Allah aşkına şu satırların neresinde var, 'İzdivaçların bitirilmesi için tek çare KHK' diye bir cümle, bir ima veya yol gösterme?" diye sordu...

“İzdivaçlar için KH Kararname” başlıklı yazım bir hayli yankı uyandırdı. Yüzlerce mecra yazımı alıntıladı. TV programlarında, radyolarda ve sosyal medyada bir hayli konuşuldu yazdıklarım.

Onca medya mensubu arasından bir kişi, “yazmadığımı yazdı” gibi gösterince Özlem Ağırman’ın başını çektiği bir grup CHP’li Twitter'dan bana saldırıya geçti:

“@eyuboglualice’nu izdivaç programlarının KHK ile yasaklanmasını isteyerek açtığı yolun ne kadar tehlikeli olduğu konusunda uyarıyoruz.”

Twitter’den onlara gerekli yanıtı verdim, sıra geldi Hürriyet Kelebek yazarı Cengiz Semercioğlu’na...

Çünkü sevgili Cengiz’in, “Ya bir dizi KHK ile yasaklanırsa?” başlıklı yazısı şu:

“Ali Eyüboğlu dünkü Milliyet’te izdivaç programlarının KHK ile yasaklanmasının gündemde olduğunu duyurarak ‘Atılacak tek adım bu’ diye yazdı.

Konuyla ilgili TBMM araştırma komisyonunun çalışmasının uzun süreceğini söyleyerek adeta yol gösterdi...

Aman diyeyim sevgili Ali, bu hiç alkışlanacak bir durum değil.

Bir kez KHK ile TV programı yasaklanmasının önünü açtığımızda bunun sonu gelmez.

Bugün tartışılan evlilik programı için KHK ile yasaklanmasını savunan sen, yarın tartışılan bir dizi KHK ile yasaklanmaya kalktığında ne yapacaksın?

Bunun önünü bir kez açtığımızda yarın öbür gün pekala bir dizinin de ‘Türk aile yapısına, örf ve âdetlerine uymuyor’ denerek KHK ile yasaklanması istenebilir.

O zaman ne diyeceksin?”

Yazdıklarım bunlar

Sevgili Cengiz!

Allah aşkına şu satırların neresinde var, “İzdivaçların bitirilmesi için tek çare KHK” diye bir cümle, bir ima veya yol gösterme?

“...TBMM’nin RTÜK Kanunu’nda yapacağı değişikliği beklemeden hükümet bu adımı atar mı?

Eylül 2017’de başlayacak yayın döneminde evlendirmeyen evlilik programlarının ekranlarda olması istenmiyorsa, atılacak tek adım bu. Okullar kapanınca ‘yaz tatili’ne çıkacak izdivaçlar hakkında TBMM’nin vereceği karar beklenecekse o başka...”

Prosedürü anlattım

Hükümetin, evlilik programları için KHK hazırlığında olduğunu yazmak, prosedürü anlatmak, hangi ara “kabahat” oldu?

Evlilik programları hakkındaki her yazımdan sonra karşı atağa geçenlerin kimler olduğunu ve amaçlarını biliyorum. Ancak senin, prosedürü anlattığım cümledeki “atılacak tek adım bu” vurgumu amacından saptırarak böyle bir yazı yazmanın sebebini bilmiyorum?

Turan Şahin’in dilime pelesenk olan şarkısındaki gibi, “Ya ben anlatamadum, ya sen anlamayisun?”

UYDU KANALLARI İÇİN DE YENİ YAPTIRIMLAR YOLDA

İzleyeni ve şikâyet edeni çok olan evlilik programları için Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde komisyon kurulmasının sebebi ne?

Resmi makamlara yapılan binlerce şikâyet...

Yasaklara oldum olası karşıyım.

“Cezası neyse öderim, kuralları ihlal etmeye devam ederim” diyenler için caydırıcı tedbirler getirilmesine taraftarım.

Evlilik programlarını araştırmak için kurulan komisyonun gündeminde başka bir konu daha var:

Cinsel performansı artıran, her türlü hastalığa deva ürünler, eş arkadaş bulma hizmeti veren bu kanallar için de caydırıcı tedbirler öneriyor komisyon.

T.C.’nin kanunlarını hiçe sayarak Türkiye’ye yönelik yayın yapan bu uydu kanalları kapandığında umarım faturası bana çıkmaz.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar