GÜNDEM

Ali Bayramoğlu Hanefi Avcı'yla neden röportaj yaptı?

Hanefi Avcı ile cezaevinde yaptığı röportaj yaparak gündemde geniş yer bulan Ali Bayramoğlu aldığı tepkilere yanıt verdi...

Ali Bayramoğlu Hanefi Avcı'yla neden röportaj yaptı?
GAZETECİLER.COM
Yeni Şafak gazetesinin liberal kalemlerinden Ali Bayramoğlu, tutuklu eski emniyet bürokratı Hanefi Avcı ile yaptığı röportaja gelen yorumlara yanıt verdi. "Hanefi Avcı'yla neden söyleşi yaptım?" sorusuyla söze başlayan Yeni Şafak yazarı cemaate dönük analizlerinin nereden nereye geldiğini de paylaştı.

İşte Bayramoğlu'nun yazısındaki ilgili bölüm:

Avcı röportajı üzerinden bana gelen 'taşlar' için de bir yanıt parçası...

Avcı'nın 2010 yılında tutuklanması benim cemaate yönelik analiz merceğimi kaydırmama neden olan hadiseler arasındadır. Bunu Ahmet Şık ve Nedim Şener'in tutuklanmaları takip etti. Açıktır ki, bu tutuklamalar ve takip eden davalar cemaatin kendisini eleştiren kişilere yönelik hak ve özgürlük gaspı harekatıdır.

BU RÖPORTAJ POLİTİK DURUŞUMUN BİR DEVAMIDIR

Bu tarihten itibaren cemaatin aktif varlığına, otoriterleşme kaynağı olduğuna, siyasi nitelikli davalardan KCK soruşturmalarına kadar otonom bir yapı ürettiğini ve bir iktidar merkezi oluşturduğunu pek çok yazıda ve verdiğim bir çok röportajda dile getirim. MİT krizi yazılarım yeni bir çatışmayı, İslami kesim içindeki bir ayrışmayı anlatıyordu. Otonom yapının türlü davalardaki sahte delillerden KCK tutuklamalarına kadar sistematik ağ oluşturduğuna ilk işaret edenlerden biriyim.

Hanefi Avcı'yla cezaevinde yaptığım röportaj bir bakıma bu gazetecilik bakışının ya da bu politik duruşun bir devamıdır.

MURAT AKSOY İÇİN NOT

Bayramoğlu köşesinin sonuna düştüğü notla Yeni Şafak'ın kovduğu Murat Aksoy'a destek verdi. "Gerçekten üzgünüm. Zor günlerden geçiyoruz. Deniz fırtınalı." diyen Bayramoğlu, Aksoy'un kovulmasından sonra konuyu es geçmeyen tek yazar oldu.

İşte Bayramoğlu'nun Murat Aksoy notu:

Sevgili meslektaşım, arkadaşım ve öğrencim Murat Aksoy Yeni Şafak'ın değerli yazarlarından birisiydi. Gazeteyle yolları ayrıldı. Gerçekten üzgünüm. Zor günlerden geçiyoruz. Deniz fırtınalı. Sarsıntı geçirmeyen tekne yok. Alabora olan çok. Ve tekneden düşenler, atılanlar da öyle. Murat'ın ilkeli ve demokrat duruşuyla yol almaya devam edeceğine şüphem yok.

ALİ BAYRAMOĞLU TÜM YAZILARI

Deneme


ÇOK OKUNANLAR