MEDYA KÖŞESİ

Alev Alatlı Nasihatname'yi Hilal Kaplan'a anlattı

Alev Alatlı'nın 11 ciltlik külliyatı Nasihatname'nin ilk 2 cildi Turkuvaz yayınlarından çıktı. Alatlı külliyatı Hilal Kaplan'a anlattı.

Alev Alatlı Nasihatname'yi Hilal Kaplan'a anlattı

Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan bugün köşesinde Alev Alatlı'nın yazdığı 11 ciltlik "Nasihatname"yi Alatlı'ya sordu. 

Alev Alatlı'nın evinde gerçekleşen söyleşiyi okurlarıyla paylaşan Hilal Kaplan, külliyat için "Toplamı 11 cildi bulacak "Nasihatname"lerin ilk iki cildi "America the Beautiful, Fesüphanallah!" ve "All American He-Man, Hafazanallah!" Turkuvaz Kitap'tan yayınlandı. Batı karşısında öğrenilmiş çaresizlik ve 'Stockholm sendromu' arasında kalmışlar için Alatlı, adeta bir zihin detoksu yapıyor. " ifadelerini kullandı. 

Alev Alatlı kitabını yazma amacını şöyle anlatmış Hilal Kaplan'a: 

"Mesela bu evde ağustos ayında bacanın köşesinden görünen yıldız veya gezegen hangisidir, bilmek isterim. Bu pek de normal olmayan bir konumlanma duygusu ve anlama ihtiyacı. Yaşamı böyle algıladığınızda, kendinizin uzay cismi olduğunu görüyor, hissediyorsunuz. Böyle bir girizgahı niye yapıyorum? Dünyayı avuçlarınızın içine alabileceğiniz duygusu nereden geliyor onu anlatmaya çalışıyorum. Elbette bireysel ve diğer kısıtlar var ama son tahlilde yaşadığınız ortamı yorumlayabiliyorsunuz. Bu defa da yaşamışlığınızın, ömrünüzün kefareti meselesi çıkıyor. Başta aileniz, sizi yetiştiren, destekleyen toplumunuza borçlanıyorsunuz. O borcu ille de ödemek lâzım, kurban kesmek yetmiyor.

SÖYLEŞİNİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar