GÜNDEM

Akşam, Aydın Doğan'ın peşinde!..

Akşam gazetesi, Doğan Holding Ankara Temsilcisi'nden sonra Aydın Doğan'ın FETÖ ile ilişkileri ile ilgili yeni bir iddiayı daha gündeme getirdi...

Akşam, Aydın Doğan'ın peşinde!..

Doğan Holding Ankara Temsilcisi Barbaros Muratoğlu için FETÖ'den gözaltına alınma sürecinin fitilini ateşleyen "Aydın Doğan'ın Kriptosu" manşetinden sonra Akşam'dan yeni bir manşet daha geldi.

Akşam gazetesi bugün de "Ve kripto çözüldü" manşetiyle çıktı...

Akşam, 2 yıl öncesine kadar Aydın Doğan'ın avukatlığını yapan R.A'nın açıklamalarını manşetine çekti...

İşte Akşam'ın manşetindeki o haber: 

DOĞAN CEZALARA KARŞI FETÖ YARGISIYLA ANLAŞTI

İki yıl öncesine kadar Aydın Doğan'ın avukatlığını yapan R.A, Doğan Holding Temsilcisi Muratoğlu’nun, o dönemde yargıda FETÖ etkin olduğu için örgütün avukatlarıyla toplantı yaparak para cezalarından kurtulmak için anlaşmaya vardığını söyledi. 

Doğan Holding ile FETÖ arasında bağlantı kurduğu ileri sürülen şirketin Ankara Temsilcisi Barbaros Muratoğlu hakkında çok ciddi bir iddiada daha bulunuldu. İzmir’de FETÖ soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Avukat R.A, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği ifadede bir süre yanında çalıştığı örgüt avukatları M.Y.B. ile C.K’nın, Doğan Holding’in Ankara Söğütözü’ndeki binasında Barbaros Muratoğlu ile toplantı yaptığını söyledi.

ÖRGÜTTE ETKİLİ İSİMLER 

R.A, ifadesinde, “Bu toplantıda Barbaros Bey, Holding’e kesilen rekabet kurulu para cezaları gibi yüksek meblağlı ve önemli davaları olduğunu, söz konusu dönemde Fetullah Gülen yapılanmasının yargıda etkin olmasından dolayı cemaate yakın bir avukatlık ofisiyle çalışmak istediklerini söyledi. C.K ve M.Y.B. isimli avukatlara cemaat yapılanması etkili isimler olduğundan bu isimlerle çalışmak istediğini anlattı” dedi.

İKİNCİ TOPLANTI İSTANBUL’DA 

R.A, şöyle devam etti: Toplantı sonucu anlaşma sağlandı ve büro olarak İstanbul’da bulunan Doğan Holding binasına davet edildik. 2012 yılında İstanbul’daki toplantıya o dönem holdingin CEO’su olan Yahya Uzdiyen ve hukuk müşaviri Eren Turgut Yücel de katıldı. Toplantıda davalarla ilgili olarak görüşüldü ve anlaşmaya varılarak vekalet sözleşmesi imzalandı. Bu sözleşme Doğan Holding ile aramda imzalandı. 

HSYK SEÇİMLERİNE KADAR...

17-25 Aralık sonrası ilişki devam etti 

R.A, “Barbaros Muratoğlu ile 2013-2015 yılları arasında sıkça görüştüm. Doğan Holding’in işleri kendisi takip ediyordu. Yine Eren Turgut Yücel ile birlikte Yargıtay ve Danıştay’daki davaları da takip ediyordu. 17-25 Aralık sürecinin ardından kendisinin Fetullah Gülen yapılanması dahilindeki avukat bürolarıyla ilişkisi devam etti. 2014 yılının Ekim ayından sonra HSYK seçimlerinde örgütün etkinliğinin minimuma inmesi nedeniyle ilişkiler son buldu"  dedi. Muratoğlu, FETÖ soruşturması kapsamında 9 gündür gözaltında. Öte yandan yapılan incelemede avukat R.A'nın telefonunda ByLock tespit edildi.

ELEBAŞININ YARDIMCISI

Mustafa Özcan da devreye girmiş

R.A, "2012 yılında vekalet ilişkisi kurulduktan 5 ay kadar sonra Doğan Holding’in CEO’su Yahya Uzdiyen’in ayrıca söz konusu davalar için Fetullah Gülen’in yardımcılarından Mustafa Özcan vasıtasıyla yine Gülen yapılanmasından etkin avukatlarından ayrıca Gülen’in de avukatı olan O. E’nin hukuk bürosuyla anlaştıklarını duymuştum" ifadelerini kullandı. Özcan, FETÖ elebaşına en yakın isimler arasında yer alıyor. 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar