GÜNDEM

Akın İpek'ten Gülen için Ankara'da Beyaz Saray!

Ruhsatı altın madenleri ile gündeme gelen cemaate yakın iş adamı ve meda patronu Akın İpek'e ait. İddiaya göre ise 'Beyaz Saray'a benzeyen malikane Gülen için hazırlanıyor.

Akın İpek'ten Gülen için Ankara'da Beyaz Saray!
Ankara'da 14 bin metrekarelik alanda bir malikâne yükseliyor. Ruhsatı Akın İpek'in şirketine ait olan yapı, İpek'in "Bir tebessümüne tüm malımı bağışlarım" dediği "Fethullah Gülen'in dönüşü için mi?" sorusunu gündeme getirdi.

Beyaz Saray'ı andıran saray gibi ev Sabah Gazetesi'nin manşetine çıktı. Ankara Gölbaşı sırtlarında İncek semtinde 5 ay önce temeli atılan inşaat, sessiz sedasız yükseldi.

Bitme aşamasına gelen, girişinde "İpek Çiftliği" tabelası bulunan ancak çiftlikten çok bir sarayı andıran inşaatın kimin için yapıldığı merak konusu oldu.

CUMHURBAŞKANLIĞI KÖŞKÜNÜ BİLE GÖLGELİYOR

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) ormanlığına yakın bölgede bulunan İncek semtindeki inşaatın yapıldığı arsa, Çankaya'daki Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nden daha yukarıda. Ankara'da imara açık en yüksek noktada olan arsa bin 100 metre rakımda bulunuyor.

Mogan ve Eymir göllerinin sırtlarında yer alan, Çankaya'ya 15 dakika uzaklıktaki inşaatta, son zamanlarda, hummalı bir çalışma sürüyor.

BEYAZ SARAY'I ANDIRIYOR

14 bin 182 metrekarelik arsa üzerinde inşa edilen binalar, ihtişamlı görünümüyle, ABD'nin meşhur Beyaz Saray'ını andırıyor.

Ankara kulislerinde konuşulan iddialara göre bu saray Fethullah Gülen için hazırlanıyor. İddiayı daha önce Vatan'ın önemli kalemlerinden Murat Çelik de gündeme getirmişti.


gülene-ankarada-saray.jpg

AKIN İPEK İÇİN YAPILMIŞ VİLLA DA VAR

Etrafı duvarla çevrili inşaatı 24 saat boyunca 5 ayrı kulübede bulunan güvenlikçilerin koruması da sarayın önemli biri için yapıldığı izlenimini güçlendiriyor. Koza-İpek Holding'e ait inşaat, ruhsatın verildiği 1 Ekim'den bir ay kadar önce başladı.

Sarayın bulunduğu arazinin içinde, Bugün gazetesi ve televizyonu ile Kanaltürk televizyonunun sahibi, altın işletmecisi ve Koza davetiyelerinin sahibi Akın İpek'e ait önceden yapılmış bir villa da bulunuyor. İpek'in, villanın yapımıyla yakından ilgilendiği, Koza-İpek Holding yetkililerinin sık sık inşaatla ilgili gelişmeleri izledikleri belirtiliyor. 

Sarayın, Akın İpek'in "Hocaefendi'nin bir tebessümüne tüm malımı bağışlarım" dediği Fethullah Gülen'in dönüşü için inşa edildiği konuşuluyor.

YÜZME HAVUZU, FIRIN, KONUK EVİ

gülen-sarayi,-gülen-evi.jpg

Mimari projesi Sinan Erdoğan tarafından çizilen sarayda, maksimum konfor için bütün detaylar düşünülmüş. Arazinin hemen hemen yarısı olan 7 bin 179 metrekare kapalı alanı bulunan muhteşem kompleksin içinde, ana binanın haricinde, konuk evi, konuk salonu, fırın ve havuz için de ayrı binalar inşa edilmiş. 

4 KATLI MALİKANE

Ana bina toplam 4 kattan oluşuyor ve 5 bin 653 metrekarelik alana sahip. Ana binanın dışında 5 ayrı yapının daha inşaatı sürüyor. Konuk evi için 842 metre kare, konuk salonu için ise 435 metrekare alan ayrılmış. 

Kampusta ayrıca, 90 metrekare genişliğinde bir ekmek fırını, 16 metrekare genişliğinde bir de barbekü bulunuyor. 

Konuk evinin önündeki yüzme havuzunun genişliği 141 metrekare. Isıtması bina içi kaloriferle yapılacak sarayda, tüm birimler için ortak bir depo bulunuyor. Otopark ve haberleşme sistemleri için tek tek projeler hazırlanmış.

ÇOK OKUNANLAR