MEDYA KÖŞESİ

Akit yazarından Uğur Dündar çıkışı! İşin organizatörü...

Akit gazetesi yazarı Ali Karahasanoğlu, Müjdat Gezen ve Metin Akpınar'ın Halk Tv'deki sözlerine tepki gösterirken Uğur Dündar'a neden soruşturma açılmadığını sordu.

Akit yazarından Uğur Dündar çıkışı! İşin organizatörü...

Akit'in yazı işleri müdürü Ali Karahasanoğlu, "Uğur Dündar sıyrılmış gibi oysa, işin organizatörü Uğur Dündar; hakaretlerin, tehditlerin bir numaralı sorumlusu o" ifadesini kullandı.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Gezen ve Akpınar'ın, haklarında başlatılan soruşturma kapsamında, savunmaları alınmak üzere Cumhuriyet Başsavcılığı'na davet edildiğini bildirmişti.

Akit'in yazı işleri müdürlüğünü de sürdüren gazetenin yazarı Karahasanoğlu, "Peki ya Uğur Dündar?" başlığıyla yayımlanan yazısının ilgili bölümünde şunları kaydetti:

Metin Akpınar tamam. Müjdat Gezen tamam.

O, yine soruşturmalardan sıyrılacak mı?

28 Şubat’ta yaptığı hainliklerden sıyrıldı..

Sonraki süreçte, sanki hristiyan ülkesinde namaz kılınıyormuş gibi, okulda kılınan namaza bile suçlama getirip, dindar insanları tahkir etti..

Dindar doktorları hedef seçip, “erkek hastaya bakmayan türbanlı doktor” iftirası ile işten atılmaları için kumpaslar kurdu..

Necmeddin Erbakan Hoca’nın, bir taşınmazının emlak vergisinin ödemesi unutulduğu için.. Sanki ortada büyük bir yolsuzluk varmış gibi, haberler yapıp, saatlerce fındık kabuğunu doldurmayan suçlamaları yaptı..

Ama..

Bu milletin 15 milyar dolarını hortumlayan Cem Uzan’ın televizyonunda, aylarca ana haber bülteni sunup, hortumcunun talimatlarını yerine getirdi..

Sadece Cem Uzan değil..

Bir dönem de Erol Aksoy’un Show tv’sinde hortumcunun işçisi olarak, dürüst insanlara çamur sıçratma operasyonlarını yürüttü..

Yediği haltları saysak..

Ciltler dolusu kitap olur..

Şimdi ne yapıyor, o Uğur?

Şimdi, Kadıköy Belediyesi’nin bayrağı altında, Metin Akpınar ile Müjdat Gezen’i konuşturup, dindar insanlara hakaretler yaptırıyor, tehditler savurtuyor..

Dün itibari ile açıklandı, o iki şovmene soruşturma açılmış ama..

Uğur Dündar sıyrılmış gibi..

Oysa, işin organizatörü Uğur Dündar..

Dolduruşa getiren Uğur Dündar..

Hakaretlerin, tehditlerin bir numaralı sorumlusu Uğur Dündar...

Niye mi?

Aktarayım..

Uğur Dündar, programa klasik girişten sonra..

Kendi kafalarında uydurdukları “kutuplaşma”dan bahsediyor..

Hani şu, 1994’de, Refah Partili adaylar belediye başkanlıklarını kazandıklarında uydurulan “Toplum kutuplaştırılıyor” söylemi var ya..

İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlıklarını, Tayyip Erdoğan ve Melih Gökçek kazandığında, “Kanımız akar, ama belediyeyi size teslim etmeyiz’” diye faksların çekildiği, sokak duvarlarına yazılar yazıldığı 1994 seçimleri var ya..

O seçimlerin hemen iki gün sonrasında, gelişmeleri değerlendiren Necmettin Erbakan’ın, “Millet kararını verdi. Refah geliyor. Ama şimdi tartışma şu.. Refah’ın gelmesi, kanlı mı olacak, kansız mı? Refahlı adaylar kazandı. Ama tartışma, adaylar koltuğa otururken, kan akacak mı, akmayacak mı?” sözlerini kendilerine bahane edenlerin 24 yıldır süregelen bir “kutuplaşma” palavraları var ya..

Onu dillendiriyor, organizatör Uğur Dündar..

Bir kıyaslama yapmak için de..

Süleyman Demirel’i anlatıyor..

Şöyle manşetten haber yaptım, böyle aleyhine programlar yaptım, diyor..

Ama, Demirel hiç dava açmamış..

Evet, Demirel sana dava açmamış olabilir..

Çünkü senin Demirel ile kavgan, danışıklı dövüştü.

Bir de bana sor, nasıl dava açtı..

Hem 50 milyarlık tazminat davası..

Hem de Cumhurbaşkanı’na hakaretten, 4 yıla kadar hapis cezası istemli ceza davası..

Her neyse.. Dündar’a dönelim biz..

Demirel’i öne sürüyor ve “sen de dava açma” diyor, Tayyip Erdoğan’a.

Yani, Erdoğan’ı, Demirelleştirmek istiyor..

Höt denilince, “Şapkamı aldım, gidiyorum” demesini istiyor.. “Hop” denilince, “Tamam tamam.. Şapka da sizin olsun, ben gidiyorum” demesini istiyor..

Bunun için de.. Konukları bu yönde konuşturmak için.. Başlıyor dolduruşa:

“Neredeen nereye.. Diyelim. Şu içinde bulunduğumuz kutuplaşma, ayrışma, artık yolları aşındırmayı aştı.. Haftalar öncesinden izin alınmış bazı sanat etkinlikleri yapılamıyor. Biletleri satılmış oyunlar oynanamıyor. Şairler sohbet edemiyor. Saldırıya uğruyorlar.. (..) Bu kutuplaşmayı aşmazsak, sonumuzun hiç iyi olmayacağını düşünüyorum, Metinciğim. Ne dersin?”

Bu kadar yalandan sonra.. Bu kadar palavradan sonra.. Bu kadar çarpıtılmış bilgiden sonra.. Bu kadar dolduruştan sonra..

Metin Akpınar ne desin?

Aklı olsa, “Uğurcuğum.. Sen burdasın. Müjdat burda.. Ben burdayım.. Salon alınmış. CHP’nin il başkan yardımcısı burda.. Kadro tamam.. Kimse buraya gelirken bize, ‘Nereye gidiyorsunuz’ demedi.. Belediyenin salonu tahsis edilmiş. Bir tane de kamu kurumu belediyenin bayrağı yanıbaşımıza konulmuş. Burda istediğimiz gibi konuşuyoruz.. Sen hangi bileti satılmış oyunun iptalinden bahsediyorsun? Hangi şaire saldırıdan bahsediyorsun? Uykunu mu alamadın” demesi gerekirdi ama..

Al Uğur’u.. Vur Metin’e..

Sonuçta o da.. Boş kaleye gol atılacak pas almış futbolcu edası ile..

Başlıyor konuşmaya: “Bireylerin özgür iradesiyle geleceklerini tayin edebildikleri bir rejim demokrasidir. Bizim polarizasyondan bu kargaşadan kurtulabilmemizin tek çaresi de demokrasi diye düşünüyorum. Oraya ulaşabilirsek ne ala.. Kavga dövüş olmaz, biz bu işin içinden çıkarız. Ulaşamazsak her faşizmin olduğu gibi, karşılaştığı gibi belki liderini ayağından asarlar, belki mahzenlerde zehirlenerek ölür, belki adı geçen başka liderlerin yaşadığı gibi kötü sonlar yaşayabilir.. Ama bize yazık olur, biz harap oluruz.”

Sanki bu ülkede demokrasi yokmuş.. Sandık yokmuş.. 8 ayda bir sandığa gitmiyormuşuz..

Genel seçimdi. Yerel seçimde. Referandumdu adları altında.. Tayyip Erdoğan, bu solakları her seferinde sandığa gömmüyormuş gibi..

“Demokrasiye ulaşırsak, kavga dövüş olmaz” diyor..

Demokrasi ne ki?

CHP’nin % 25 oy alıp, “Tek başına iktidara geldi” diye yönetimin kendisine verilmesi mi? Tayyip Erdoğan % 52 oy aldığı halde, “Sen kazanamadın kardeş” diye, kenara itildiği bir sistem mi?

Öyle olmalı ki..

Sonunda cümleyi “ayağından asma, zehirlenerek ölme, kötü son” ile bağlıyor..

Uğur da, tebessümle yapılan tehditleri destekliyor..

Metin’e soruşturma tamam. 

Peki Uğur’a niye soruşturma yok?

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar