GÜNDEM

Akit yazarı köşesini Can Ataklı'ya bırakacak!

"Köşemi Can Ataklı'ya istediği zaman kullanması için veriyorum. Taban tabana zıt düşünsek bile"

Akit yazarı köşesini Can Ataklı'ya bırakacak!
GAZETECİLER.COM - "Köşemi Can Ataklı'ya istediği zaman kullanması için veriyorum. Taban tabana zıt düşünsek bile" Yeni Akit yazarı Ersoy Dede, böyle yazıyor. Ataklı'nın canlı yayındaki iddialarını yazması için "evinde içtiğim bir tas çorbanın hatırı var" diyor ve ekliyor:

Köşemi Can Ataklı'ya istediği zaman kullanması için veriyorum. Fikirlerine katılmasam da, hatta taban tabana zıt düşünsek bile, Ataklı'nın o fikirlerini özgürce söyleyebilmesi için canımı bile veririm. Can Ataklı'nın, Tahir Paşa Konakları'ndaki evinde içtiğim bir tas çorbanın hatırı var bende.

Önceki gece CNN Turk'te; "bugün medyadaki son günüm olabilir" dediğinde, kalbinde demokrasi inancı taşıyan herkesin benim gibi davranmaya karar verdiğinden de eminim. Hatırlar mısınız bilmem?.. Aynı CNN Türk'e dönemin içişleri Bakanı Sadettin Tantan çıkmıştı. Art arda yaşanan banka boşaltmalarını anlatıyordu. Laf arasında, her bankanın olduğu gibi Dış Bank'ın da incelenen bankalar arasında olduğunu söyledi..

O bankanın da, tasarruf sahiplerinin mevduatlarını koruyup koruyamadığına bakıldığını, kullandırdığı kredilerin karşılığının olup olmadığının takip edildiğini söyledi.. Sonra Aydın Doğan bağlandı yayına.. Tıpkı önceki gece olduğu gibi. "benim üzerimden kimseye kahramanlık yaptırmam" diyordu..

Tantan'ın infaz emri o gece verilmişti. Sözüm ona kendi partisinin başkanı ipini çekmişti.. (-ki biliyorsunuz ANAP'lı da olsa TANTAN, DSP kontenjanından bakan olmuştu) Önceki gece aynı kanal, aynı patron benzer bir oyun yine sahnelendi.. Can bunu biliyordu, ondan demişti; "bugün son günüm olabilir" diye.. Ama değil tabii ki.. O günler gerilerde kaldı. Artık Aydın Doğan ya da onun hışmından çekinen kiralık siyasiler yok. Ya da durumdan vazife çıkaran bürokratlar, artık kararlarını böyle almıyorlar. Dolayısıyla, Can, yazmaya devam edecek, fikirlerini yüksek sesle söyleyecek. Ben beğenmeyeceğim. Eleştireceğim. Yüksek sesle ona "yanılıyorsun" diyeceğim. Ama kimse ne onu ne de beni susturacak..


ÇOK OKUNANLAR