POLEMİK

Akit bu işe fena bozuldu

Kurban Bayramı'nın birinci günü şort giydi diye hemşire Ayşegül Terzi'ye saldıran Abdullah Çakıroğlu'nun tutuklanmasına fena bozuldu.

Akit bu işe fena bozuldu

Kurban bayramının birinci günü hastanedeki işinden çıkıp evine giden hemşire Ayşegül Terzi'ye şort giydiği için tekme atan saldırgan Abdullah Çakıroğlu'nun tutuklanmasına Akit gazetesinden yüksek sesle itiraz geldi.

Yeni Akit Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Ali Karahasanoğlu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a yumrukla saldıran kişinin serbest kaldığını hatırlatıp, şortlu kadına saldıranın tutuklanmasının medyanın gücünü gösterdiğini yazdı.
 
SALDIRGAN DA SALDIRIYA UĞRAYAN DA PSİKOLOJİK VAKA! 

Yazısında saldırgan ile saldırıya uğraşan kurbanın psikolojik vakalar olduğunu savunan Karahasanoğlu, "Otobüse şortla binen hemşireyi tekme ile dövmeye kalkışma.. Tekme de, öyle ayağına falan değil. Bodoslamadan çeneye.. Bu birinci psikolojik vaka. Diğer yanda ise.. Mevzuat gereği üst sınırı 2 yıldan düşük hapis cezası gerektiren suçlarda, tutuklama kararı verme imkanı kanunen bulunmadığından.. Saldırganın tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılması üzerine... Olduğu yere yığılıp.. Sanki ortada bir cenaze var. Sanki ortada komalık bir durum varmış gibi.. Sanki bir yakınını öldürmüşler gibi.. Dakikalarca ağlayarak tepki veren bir hemşire.. Neresinden bakarsanız bakınız, bu da bir psikolojik vaka!" dedi.

MEDYA GÜCÜNÜ GÖSTERDİ, BİR TEKMEDEN 3 SUÇ ÇIKARDILAR

Medyanın gücünü bu olayda da gösterdiğini savunan Ali Karahasanoğlu, "Ve yine medya gücünü gösteriyor.. Bir tekmeden üç suç birden çıkartıp.. Aslında yargılanıp, mahkum edileceği kesin olan saldırgan.. Sırf medya böyle istediği için.. Türk Ceza Kanunu'ndaki üç değişik madde ile birden suçlanıp, 2 yılı aşan bir isnat icat edilip.. Sonuçta tutuklanıyor.. Hemşire de.. Medya da.. Derin bir oh çekiyor.." ifadelerini kullandı.

SALDIRGANIN MAĞDUR EDİLMESİNİ İSTEDİKLERİ İÇİN TUTUKLATTILAR 

"Bir tekme"den dolayı tutuklama kararı verilen, belki de ilk örnek ile karşı karşıyayız.." diyen Karahasanoğlu, "Şortlu hemşirenin otobüste yediği tekmeye kızanlar.. Hukuku zorlayıp... Saldırganın mutlaka aşırı şekilde cezalandırılması ve hatta mağdur edilmesini istedikleri için, tutuklatıyorlar.." dedi.

EMNİYET MÜDÜRÜ TUTUKLAYAN SABAHAT TUNCEL HALA SERBEST 

"Polis müdürüne tokat atan HDP'li bayan milletvekili, dokunulmazlıklar kaldırılmış olmasına rağmen, halen tutuklanmamıştır.." diyerek DBP Eş Genel Başkanı Sabahat Tuncel'in tutuklanmamasını eleştiren Karahasanoğlu, Adalet Bakanlığı'nın bu tür saldırılar için tutuklama getiren düzenlemesine de tepki gösterdi:

"Adalet Bakanlığı, durumdan vazife çıkartıp.. Mevcut düzenlemeyi.. Sadece bu tür saldırılar açısından değiştirip. Tutuklama imkanı getiren değişikliği Bakanlar Kurulu'na sevkediyor. İşe bakın ki.. Bu Adalet Bakanlığı'nın başındaki Bekir Bozdağ da.. Yakın tarihte, Hacıbektaş şenlikleri sırasında, bir saldırgan tarafından burnundan yumruklanmıştı.. O saldırgan da tutuklanmamıştı.."

***

"Adalet Bakanı'nı yumruklayan serbest kalıyor.. Şimdi bir hemşirenin yediği tekme, "tutuklama sebebi" oluyor.. İsteyen istediğini söylesin.. Bu ikircikli bir tavırdır.. Hukukdışı bir uygulamadır.."

ÇOK OKUNANLAR