MEDYA KÖŞESİ

Deniz Çakır neyi temsil ediyor? Akif Beki sordu

Karar yazarı Akif Beki, dün hakkındaki suçlamalar nedeni ile ifade veren oyuncu Deniz Çakır'ın sadece kendi davranışlarından dolayı yargılanıp hesaba çekilebileceğini söyledi. .

Deniz Çakır neyi temsil ediyor? Akif Beki sordu

 İki arkadaşı ile birlikte AVM'de bir cafeye giden Deniz Çakır'ın yan masada oturan başörtülü kadınlara "Burası Arabistan mı? Ne geziyorsunuz burada!" şeklinde sözlü tacizde bulunduğu iddia edilmişti.  Başörtülü kadınlara hakaret ettiği öne sürülen oyuncu Çakır, hakkında başlatılan soruşturma kapsamında dün Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde ifade verdi.

Konuya ilişkin bir yazı kaleme alan Akif Beki, Deniz Çakır’ı olağan şüpheli görenlerin ve peşinen ‘yapmıştır’ diyenlerin sayısının az olmadığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Deniz Çakır olayını da CHP zihniyetinin örnekleri arasında sıraladığını söyleyen yazar, "Kesin olan, CeHaPe zihniyetinin geçmiş günahlarının da ona yazıldığı ve sadece suçlandığı eylemin değil, o kabarık sınıfsal sabıkanın hesabının da ondan sorulduğu..." ifadelerini kullandı.

 DENİZ ÇAKIR NEYİ TEMSİL EDİYOR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Deniz Çakır olayını da CeHaPe zihniyetinin örnekleri arasında sıralamıştı.

CeHaPe zihniyetinden kastı; dayatmacı, halka tepeden bakan, hazımsız kafa...

‘Bizi Hasolarla Memolar mı yönetecek’ sözünde ruhunu bulan seçkinci bakış...

Karşısında da Demokrat Parti’yi iktidara taşıyan ‘Yeter Söz Milletindir’ sloganı var.

Aydın, sanatçı ve kaymak tabaka düşmanlığının kökenlerinde, o sınıfsal çekişmede kristalize olan kötü hatıraların mirası, bugünkü iktidar kavgalarına yansımaları yatıyor.

Başörtülülere, “Burası Arabistan değil” diye sataştığı suçlamasını şiddetle reddediyor gerçi Deniz Çakır.
Her ne kadar...Yaşamı boyunca her türlü ayrımcılığa karşı sergilediği duruşla da örtüşmediğini, üstüne oturmadığını, haksız önyargılara ve yargısız infaza kurban gittiğini söylese de...

Yaşam biçimi taraftarlığından dolayı, başörtülüleri aşağılayan sözleri ağzına yakıştıranlar, Deniz Çakır’ı olağan şüpheli görenler, peşinen ‘yapmıştır’ diyenler de az değil.

Bir tek, ‘CeHaPe zihniyeti’ denen şeyi ne kadar temsil ettiğinin üstünde duran yok.

Küçümser bakışları ve sözleriyle hakaret eden taraf mı, hakarete uğrayan mı, hangisi doğru, kim haklı, gerçek ne gibi sorular, artık yargı sürecinde cevabını bulacak.

Kesin olan, CeHaPe zihniyetinin geçmiş günahlarının da ona yazıldığı ve sadece suçlandığı eylemin değil, o kabarık sınıfsal sabıkanın hesabının da ondan sorulduğu...

AKİF BEKİ'NİN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar