TV HABER

Akif Beki'den Taraf ve Altan çıkışı

Ahmet Altan "onlar gazeteciliği burada öğrendiler" dedi. Doğrudur ama bu sebeple de çok da doğru öğrenmediler gazeteciliği...

Akif Beki'den Taraf ve Altan çıkışı
GAZETECİLER.COM - CNN Türk'te yayınlanan Medya Mahallesi programında bir yandan Taraf gazetesindeki istifaların arka planında olanlar konuşuldu, diğer yandan da Taraf gazeteciliği masaya yatırıldı.

Akif Beki'nin "Taraf gazeteciliği"ni sert bir şekilde eleştirdiği programda, Ayşenur Arslan da OdaTV davasının ayrıntılarıyla Taraf gazetesinin yaptığı yayını hatırlattı.

İşte programdan çarpıcı Taraf yorumları

GAZETECİLİĞİ YANLIŞ ÖĞRENDİLER

Akif Beki:
Taraf'ın bütün iyi taraflarının yanı sıra  gazeteciliğin dilini ve ahlakını bozan bir etki yaptığını daha önce de söylemiştim. Ahmet Altan son yazısında "gazeteciliği burada öğrendiler genç arkadaşlarım" dedi Taraf çalışanları için. Doğrudur, onlar gazeteciliği Altan'dan öğrendiler. Bu sebeple de çok doğru öğrenmediler gazeteciliği.

Ayşenur Arslan: Nuh Gönültaş Bugün gazetesi yazarı ve iktidarın uzağında olmayan gazetelerden... Nuh GÖnültaş, twitter'da bu konuyu gündeme getirmişti. "Taraf misyonunu tamamladı. Ergenekon davası için özel olarak kurulmuş bir koalisyondu." diyor. Tek başına bir kesim bunu yapamazdı.

Akif Beki: Kimlerin koalisyonunu kastediyor?

Ayşenur Arslan: Cemaat ve AKP ile liberal demokratlar... İkisine de yakın olan ama organik bağı olmayan Liberal demokrat isimler, aydınlar...

Akif Beki: Böyle bir koalisyonun kuruluş imzasından haberdar değilim.

MİSYON BİTTİ SÖZÜNE YANIT BİTMEDİ

Ayşenur Arslan:
Böyle koalisyonlar imza ile olmuyor. Bunu bir latife olarak algılayacaklardır. Böyle bir koalisyon siyasette de vardı. Sonra MİT Yasasında meselesinde gördüğümüz gibi çatladı. Taraf'ın "bir misyonu vardı, bitti" deniliyor. Bugün Yıldıray Oğur, ki kendisi Ahmet Altan sonrasında Genel Yayın Yönetmeni olarak anılıyordu. Oğur da diyor ki "misyon bitmedi" bunlara cevap verip. Bizim misyonumuz karanlıkları aydınlatmak diyor. Ben bir tek konuda söz edeceğim. Oda TV operasyonu sırasında bu değerli isimler, Taraf yazarları, "durun bakın neler çıkacak neler" dediler. Ne çıktı? Çıka çıka bir tane virüslü bilgisayardan çıkma bir eylem planı... Ergenekon'un medya planı eylem planı güya ve birbirini tanımayan insanlar topluluğu.

Akif Beki: Bütün davanın belgelerinin fos çıktığı, palavra olduğu iddiasına benim karşı çıktığımı biliyorsun.

AHMET ŞIK BU YAZARLARIN ARKADAŞIYDI

Ayşenur Arslan:
Oda TV davasından söz ediyorum ben. Oda TV davası bir gazetecilik davası. Ahmet Şık'ı iyi tanıyan isimlerdi bu gazetede yazanlar ama ona rağmen böyle dediler.

Akif Beki: Kara propagandayı gazetecilik faaliyeti olarak görür müsün?

Ayşenur Arslan: Katiyetle. Görür müyüm ben? Görmem.

Akif Beki: Öyle suçlamalar var da ondan diyorum.

Ayşenur Arslan: Ama bundan yargılanmıyorlar. Tekrar aynı şeyi söylüyoruz. Bu gazetedekilerin arkadaşıydı Ahmet Şık, terör meselesi var arkasında dediler. Hadi bakalım buyrun. Çıka çıka virüslü bilgisayardan çıkan bir belge çıktı.

ÇOK OKUNANLAR