MEDYA KÖŞESİ

Akif Beki: Gel de Barlas'a hak verme

Karar gazetesi yazarı Akif Beki, Mehmet Barlas'ın gündem olan İran yazısına köşesinden destek verdi.

Akif Beki: Gel de Barlas'a hak verme

Akif Beki, Mehmet Barlas'ın İran konusunda en doğru tutumu yazan köşe yazarı olduğunu ifade ederken "Yazısındaki, Suriye’de rejim muhalifi diye terör örgütlerine destek verdiğimiz iddiasını bir kenara ayırıyorum." dedi.

Mehmet Barlas'ın yazısındaki bu ifade sosyal medyadan büyük tepki çekmişti. 

İŞTE AKİF BEKİ'NİN BUGÜNKÜ YAZISI

Halkın şurasına gelmiş, burnundan soluyor. Şii milislerin kendi paralarıyla Suriye’de, Irak’ta, Yemen’de kazandığı zaferler, dalgalandırdığı bayraklar karın doyurmuyor, kayıplarını telafi etmiyor, siyasi özgürlüklerini geri vermiyor.

Onun için Hamaney’den aşağı, rejimin bütün baskı ve dikta unsurlarına ‘ölüm’ sloganları atıyor, ‘kahrolsun’ diye bağırıyorlar.

“Kanımız, canımız İran’a feda ama Irak’a, Suriye’ye değil” diyorlar.

Kendi keselerinden fetih ihtirasları peşinde koşulmasını, yayılmacı siyaset güdülmesini, ona buna kafa tutulmasını istemiyorlar.

Devletini yaşatmak için insanını feda etme pahasına girilen güç gösterileri canlarına tak etmiş. Yeterince dolmasa, yoksullaşmasalar kim, hangi emperyalist parmak bir işaretle sokağa dökebilirdi İranlıları?

Türkiye için en doğru tutumu, Sabah’ta Mehmet Barlas yazdı.

Salı günü, aynı hataya düşmeyelim diye uyardı.

Yazısındaki, Suriye’de rejim muhalifi diye terör örgütlerine destek verdiğimiz iddiasını bir kenara ayırıyorum.

Fakat ‘İran bizim iç işimiz değil, bırakalım aralarında halletsinler, ne halkını ne yönetimini karşımıza alalım’ demekte haksız mı?

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar