GÜNDEM

Akif Beki: Fatih Portakal'ı haklı çıkaranlar utansın

Fatih Portakal hakkında FOX ana haber bülteninde, vatandaşları ayaklanmaya çağırdığı iddiasıyla yapılan suç duyurularının ardı arkası kesilmiyor. Karar gazetesi yazarı Beki, Portakal'ın hedef gösterilmesine bugün kaleme aldığı yazısı ile tepki gösterdi.

Akif Beki: Fatih Portakal'ı haklı çıkaranlar utansın

Karar yazarı Akif Beki, Fransa'da sokağa çıkmak ya da çağırmanın suç olmadığını bir hak olduğunu, Macron'un bu hakkı tanımadığını, şiddet olmadığı sürece Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın her fırsatta teslim ettiğini belirtti.  Portakal hakkında suç duyurusu için harekete geçenlerin bu hakkı inkar ettiklerinin farkında olmadığını söyleyen Beki, "Fatih Portakal’ı aslında haklı çıkardığını dahi anlamadan attığı zarfa düşen düşene.Ne demişti FOX sunucusu? “Hadi bakalım, barışçıl bir eylem için doğalgaz zamlarını protesto edelim. Kaç kişi, hakkını aramak için korkmadan sokağa çıkabilecek, yapabilecek miyiz” dememiş miydi?Gazetesi televizyonuyla üstüne çullanan, Portakal’ı anasından doğduğuna pişman etme kafası, neyi kanıtlamış oldu peki?" ifadelerini kullandı.

PORTAKAL'I HAKLI ÇIKARANLAR UTANSIN

Fransa’daki gibi halkı sokağa çağırıp ayaklanmaya davet etmekle suçlanıyor, tepki üstüne tepki, ihbar üstüne ihbar...

Oysa Fransa’da sokağa çıkmak da çağırmak da suç değil, bir hak. Sadece Macron tanımıyor ve normal karşılamıyor bu hakkı. Şiddete başvurulmadığı sürece, Cumhurbaşkanı Erdoğan da her fırsatta teslim ediyor.

Fakat suç duyurusu kuyruğuna girenler, bu hakkı inkar ettiklerinin ayırdında bile değil...

Fatih Portakal’ı aslında haklı çıkardığını dahi anlamadan attığı zarfa düşen düşene.

Ne demişti FOX sunucusu? “Hadi bakalım, barışçıl bir eylem için doğalgaz zamlarını protesto edelim. Kaç kişi, hakkını aramak için korkmadan sokağa çıkabilecek, yapabilecek miyiz” dememiş miydi?

Gazetesi televizyonuyla üstüne çullanan, Portakal’ı anasından doğduğuna pişman etme kafası, neyi kanıtlamış oldu peki?

Türkiye’de barışçıl demokratik gösteriler yapılabiliyor muymuş? Lafta kalmıyor muymuş, protesto yalnızca kağıt üstünde serbest değil miymiş? Sesini duyurabilmek için sokağa çıkabiliyor muymuşsun? Durum tespiti kılıfıyla abartıyor, iftira mı atıyormuş Portakal?

Nerede demokratik hak ve özgürlüklerin korkusuzca kullanılabileceği ortam. Portakal’ın yoklamasını masum bulmayıp kınayan AK Parti sözcüsü bile gördük, ne diyorsunuz siz!

Bırakın çağrıyı, bırakın uyup sokağa çıkmayı, bırakın fiile geçirmeyi... Daha sokağa çıkma çağrısının lafı, ihtimali, farazi denemesi bile anında boğuluyorsa...Varın, gerisini siz düşünün.

YAZININ TAMAMNINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar