POLEMİK

Akşam yazarından Mirgün Cabas'a çağrı

"Neyse ki bu ülkede Mirgün'e rağmen Mirgün'ü savunacak, bu kirli zihniyetle ona rağmen savaşacak yürekli gazeteciler var."

Akşam yazarından Mirgün Cabas'a çağrı

Akşam gazetesi yazarı Oray Eğin, bugün köşesinde Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopterinin düşmesi ile ilgili fezlekeye ismi karışan NTV programcısı Mirgün Cabas'a ilginç bir çağrı yaptı.

"Mirgün Cabas'ın adı neden Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopterinin düşmesi soruşturmasına dahil oldu biliyor musunuz?" diyerek başladığı yazısına şöyle devam etti Eğin:

"Çünkü birileri onu çözdü. Ne kadar döverlerse dövsünler, ne kadar kafasına vururlarsa vursunlar ondan zarar gelmeyeceğini anladılar. O yüzden de şamar oğlanına çevirmekten çekinmiyorlar.

Delinin biri kuyuya taş attı, onun telefonla helikopter düşürdüğünü iddia etti. O zaman bile kendini doğru düzgün savunamadı bile bu deli saçmasına karşı. Çıkıp yüreklice 'Ne oluyorsunuz' diye sesini yükseltemedi.

Hep hafif kavruk, hep biraz korkak, çekingen... Eminim o gece kendisi bile 'Acaba ben düşürmüş olabilir miyim' diye düşünmüştür.
Bu helikopter haberini yapana ödül verdiler, kalkıp ona da bir çift laf edemedi. İnsan bir tepki gösterir hiç değilse...

Zamanında o çocuğu büyük gazeteci olarak ekranda ağırlayan, ona hayran hayran bakan kendisiydi. Günah bile çıkaramadı."

Geçen hafta, kendisi bu komediye bir de hukuken çekildiğinde baktım yine ikinci kalite birini çıkarmış ekrana.

Olmayacak insanları adam yerine koyuyor, muhatap alıyor, dahası gazetecilik yapmaya lisansı olmayanları ekrana çıkartarak onlara meşruiyet kazandırıyor. Kirli insanların, yozlaşmış isimlerin oyununa geliyor. Yazık ama...

Nedir bunun adı, 'dengecilik' mi? Bilmez mi ki tepesine çıkardıkları her zaman onu ezdi, ezmeye de devam edecek.

Her şey bir yana, insanda bir kalite çıtası olur değil mi?
Bunu yapma işte Mirgün... Yıllardır bunu söylemeye çalışıyorum: Olmayacak insanları adam yerine koyarsan, döner gelir seni vururlar.

Anlamamaya devam etsin ama... Neyse ki bu ülkede Mirgün'e rağmen Mirgün'ü savunacak, bu kirli zihniyetle ona rağmen savaşacak yürekli gazeteciler var."

ÇOK OKUNANLAR