POLEMİK

Akşam-Habertürk polemiği tam gaz sürüyor

Karşılıklı atışmalar köşelerden ekrana yansıdı ve iki genel yayın yönetmeninin kavgası bugün de devam ediyor.

Akşam-Habertürk polemiği tam gaz sürüyor
GAZETECİLER.COM (ÖZEL) Herşey Akşam gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Küçükkaya'nın isim vermeden Gaziantep bombasınını manşetine taşımayan Habertürk'ü eleştirmesi ile başladı. Karşılıklı atışmalar köşelerden ekrana yansıdı ve iki genel yayın yönetmeninin kavgası bugün de devam ediyor.

SEN SAKLIYORSUN DİYE...

Akşam
gazetesi genel yayın yönetmeni İsmail Küçükkaya Habertürk'ün saldırıyı manşetine taşımamasını şu cümlelerle eleştirmişti: "Gaziantep'te 9 şehit verdiğimiz bir kanlı tuzağı manşet yapmayan bir gazete olabilir mi? Sen saklıyorsun diye millet o acıyı yüreğinde hissetmiyor mu?"

EKRANDAN SERT YANIT

Altaylı, Akşam Genel Yayın Yönetmeni İsmail Küçükkaya'nın eleştirilerini ekrandan yanıtladı. Küçükkaya için sert ifadeler kullanan Altaylı "Medya etiği tartışması yapmam, hele Küçükkaya ile hiç yapmam... Haber bütün detayıyla hatta İsmail'in gazetesinde olmayan bir detayla var. Zaten bu gazete o yüzden o gazetenin on katı satıyor." dedi.

KARABULUT'U ÖLDÜREN TESTEREYİ ANMADAN GEÇEMEYİZ

Küçükkaya'nın Altaylı'ya yanıtı çok sert oldu:

"... söz medya etiğinden açılacaksa Türk basınının en pahalı hayalkırıklığının henüz kısacık yayın hayatına sığdırdığı rekor sayıda yalanlanmış haberleri hatırlamadan edemeyiz. Bir de Münevver Karabulut’u öldüren kanlı testerenin ve kocası tarafından bıçaklanan Şefika Etik’in kanlar içindeki bedeninin, sırtında saplı bıçakla yayınlandığı gazete nüshalarını anmadan geçemeyiz." diyen Küçükkaya Altaylı'nın Ne zaman adam oluruz sorusunu da şöyle yanıtladı:

Ne zaman adam oluruz: Daha bir hafta önce aynı masada yemek yerken ’Kısıtlı imkanlarınıza rağmen müthiş gazetecilik yapıyorsunuz. Her sabah ikinci okuduğum gazete AKŞAM’ dedikten sonra televizyon ekranında bunun tersini söylemediğimizde...

ALTAYLI'DAN TEK CÜMLELİK YANIT

Polemiğin çok daha fazla büyüyeceğini farkenden Altaylı, köşesinde konuyu uzatmadı. Ancak her gün kaleme aldığı NE ZAMAN ADAM OLURUZ başlığına tek cümlelik, çarpıcı bir yorum yazdı.

Hem ağır bir yorum yapan hem de son günlerin medya kulislerinde en çok konuşulan tartışmaya gönderme yapan Altaylı, bakın meslektaşı Küçükkaya'yı ima ederek ne yazdı:

Ne zaman adam oluruz? Seviyesizlerle muhatap olduğumuzda seviye kaybettiğimizi anladığımız zaman.
ÇOK OKUNANLAR