MEDYA KÖŞESİ

Ahmet Tezcan İnternet Haber için yazdı!

"İnternet Haber ise nasıl başladıysa öyle devam etti ve kurumsallaşan ilk internet haber grubu oldu."

Ahmet Tezcan İnternet Haber için yazdı!

GAZETECİLER.COM  - Gazeteci yazar Ahmet Tezcan, İnternetHaber'in 13. yıldönümünü kutladığı yazısında Hadi Özışık ve İnternet Haber'i yazdı. "İlk günlerinden itibaren 13 yıllık maceralarını an be an takip ettiğim için, 13 yıl sonralarını da görüyor gibiyim." diyen Tezcan, "İnternet Haber ise nasıl başladıysa öyle devam etti ve kurumsallaşan ilk internet haber grubu oldu." yazdı.

İşte Tezcan'ın "Özışık Kardeşler ve İnternethaber" başlıklı o yazısı:


Hadi Özışık mı? 

Delinin teki...

Kardeşlerinin de ondan aşağı kalır yanı yok...

Kimi zaman delilikleri haddi aşar olsa da, “yok”luğun acısını birbirlerinden çıkarmaya kalksalar da, “edeb” çizgisinde kaldılar ve yine birbirlerine tutundular, “kardeş” kalmasını bildiler.

Onlara “İnternet Kardeşler” diyebilirsiniz, çünkü isimlerini internet ile özdeş kıldılar. İnternet Haber ile başladılar, Gazete Oku ile devam ettiler, başında İnternet olan pek çok site ile büyüdüler ve herhangi bir medya kuruluşunun sayebanına girmeden internet haberciliği yapılabileceğinin Habertürk’ten sonraki ilk örneği oldular.

Habertürk ayrı bir macera idi, kulvar değiştirdi, başka bir şeye dönüştü.

İnternet Haber ise nasıl başladıysa öyle devam etti ve kurumsallaşan ilk internet haber grubu oldu.

Hadi ve kardeşlerinin nasıl başladığını ve bu noktaya hangi şartlarda geldiklerini çok iyi biliyorum.  Bendenizi “ağabey” bilmenin faturasını da ödediler, bilerek, isteyerek, severek çok fırçalar yediler bendenizden, kimi zaman Hadi’nin ensesinde pişirdiğim bozaların tadına baktılar. Bir ben mi? Ağabey bildikleri kim varsa hepsine aynı davrandılar.

Dedim ya deli bunlar, daha delisini gördüklerinde çomaklarını  sakladılar, korktukları için değil, tırstıkları için değil, hasbi olan ile hesabi olanı birbirinden ayırabilecek helal süt emmişlikten tevarüs ettikleri örfün icabıyla yaptılar.

Latife etmiyorum, Anadolu geleneğinin sağlam damarları vardı  özlerinde, en zorda oldukları zamanlardaki hallerini, en rahat oldukları zamanlarda değiştirmediler.

Bir gazetenin yazı müdürlüğünden , daha çok satar başka bir gazetenin genel yayın müdürlüğüne geçince boynuna fular takan, sigaradan puroya terfi eden, değişim ve dönüşümü kostümden ibaret zannedenlerden olmadılar mesela...

Batarken nasıl idilerse, çıkarken de öyle olmayı becerebildiler.

Yanlış yapmadılar mı? 

Çook!

Yanlış yapmıyorlar mı?

Yooo.. Yapıyorlar, yapacaklar, yanlış yapmayanın hiç bir şey yapmadığını biliyorsak şayet, aksini iddia edemeyiz.

Fakat sordular, danıştılar, uyarılara kulak verdiler, düzeltmeye çalıştılar, kötü örnek gösterilenlerden uzak kalmaya çalıştılar, kısacası eğriyi doğrultmak için samimi bir gayret gösterdiler, didindiler.

Esnemesini bildikleri gibi, yeri geldi, esnetmesini de bildiler.

Bugün internette sitesi olan pek çok gazetenin, televizyonun, grubun önünde, üzerinde bir ilgi ve etkiye sahipse İnternethaber Grubu, bunda en fazla Özışık kardeşlerin kendilerini gelenekten koparmayan, özlerine ışık tutan helal süt emmişliklerinin payının olduğunu düşünüyorum. Ortamını bulunca babasını inkar edenlerden olmadılar.

Tek sermayemiz var bizim; anamızın babamızın duası!” demişti bir gün Hadi. Ana -baba duasının onları en zor zamanlarında nasıl elinden tutup ayağa kaldırdığını, kimseden bulamadıkları desteği, nasıl mucizevi bir şekilde, hiç akla gelmeyecek yerden görüp aldıklarını çok iyi biliyorum. Ayrıntıya gerek yok, şahitliğim yeter diye düşünüyorum.

Öfkeye, hırsa, birilerinin gazına zaman zaman gelip yanlışlar yapsalar da, Anadolu’yu hep özlerinde muhafaza ettikleri için, eğrilerini çabuk ve kolay doğrulttuklarını görüyorum.

Umarım öyle kalırlar, öyle devam ederler.

İlk günlerinden itibaren 13 yıllık maceralarını an be an takip ettiğim için, 13 yıl sonralarını da görüyor gibiyim.

Şunu unutmasınlar yeter;

Kendilerinin ve İnternethaber’in kişisel ve kurumsal karakteri; tertemiz, pürüzsüz bir hakkaniyet ile habercilik yaparlarsa, daima canlı, dinamik, sağlam ve kalıcı olacaktır!

Bunu son ağabey arzusu olarak kabul edeceklerini ve gereğini yapacaklarını biliyorum.

Çok yaşasınlar!

ÇOK OKUNANLAR