GÜNDEM

Ahmet Taşgetiren yine "mahalle"yi topa tuttu...

Star yazarı Ahmet Taşgetiren, Trump'ın söylemleri ve Rusya'nın El Bab'ta askerlerimizi vurmasını eleştirtmeyen "mahalleli"yi eleştiri yağmuruna tuttu...

Ahmet Taşgetiren yine "mahalle"yi topa tuttu...

Hürriyet yazarı Akif Beki ile Star yazarı Ahmet Kekeç arasında sönmeye yüz tutan "Trump'çılık" kavgasına Star yazarı Ahmet Taşgetiren de dahil oldu...

Ancak Taşgetiren, köşe komşusu Ahmet Kekeç'ten değil de Akif Beki'den yana tavır koydu...

TÜRKİYE'DEKİ İSLAMİ ÇEVRELERİN TEPKİ VERECEĞİ ŞEYLERDİ

Yazısına "Problemli bir zihniyet" başlığını koyan Amet Taşgetiren, "Trump'ın çıkışları, normalde Türkiye'de islami çevrelerin hemen tepki vereceği şeylerdi" dedi ve hem Kekeç'e hem de "tepki verilmesi gerektiğini söyleyenleri topa tutan gazeteciler ve sosyal medya trollerine yüklendi:

"Bir çevre hemen durum değerlendirmesi yaptı ve 'Hükümetimiz Trump'la işbirliği yapacak, öyleyse şimdilik ses çıkarılmamalı' gibi bir pozisyona girdi. Üstelik Trump'a yönelik eleştirileri, 'Hükümetin dış politikalarını zora sokmak' gibi bir komplo teorisinin parçası olarak görmeye yöneldi. Hatta dünyadaki tepkileri bile komplonun uzantısı olarak gördü."

"BENİM SAYIN CUMHURBAŞKANINI GAZA GETİRDİĞİMİ SÖYLEDİLER"

Kendisinin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Merkel ile görüşürken “islamist terör” söylemine itirazından yola çıkarak, “Benzeri bir söz Trump tarafından söylenirse Sayın Cumhurbaşkanı tarafından refleksif bir tavırla onun da uyarılacağını” yazdığını hatırlatan Ahmet Taşgetiren, "Bazı vatandaşlar 'Benim Sayın Cumhurbaşkanını gaza getirdiğimi, Türkiye ile ABD ilişkilerini bozmaya çalıştığımı' söylediler. Bu yaklaşım, hem itirazlarımızı seslendirip hem de ilişkilerin yürütülmesini sağlamak gibi bir dış politika dengesi yerine, ilişkileri bozmamak adına, bazı şeyleri yutmayı tercih ediyordu" ifadelerini kullandı.

RUSYA ASKERLERİMİZİ VURDU, ONLAR HEMEN MEVZİ OLUŞTURDU!

Benzeri bir olayın, Ruslar'ın El Bab'da Türk birliğini uçaklarla vurup 5 askerimizi şehit ettiği olayda da yaşandığını hatırlatan Ahmet Taşgetiren, şöyle devam etti:

"Rusya ile uçak düşürme krizi ile bozulan ilişkiler bir tür 'Özür beyanı' ile yeni düzeltilmişti, Rusya ile Suriye'de iletişim halindeydik ve şimdi 'kazara' atılan bombaların altında Rus hava kuvvetlerinin imzası vardı. Rusya'nın açıklamaları Genelkurmayımız tarafından tatmin edici bulunmadı. Ama sanki burada da 'Rusya ile ilişkiler zarar görmesin' gibi bir tavır sergilendiği izlenimi doğdu. Hele yukarda ABD ile ilişkiler konusunda işaret ettiğim bir kesim, 'Rusya ile ilişkilerdeki bozulmanın da iktidara zarar vereceği' gibi bir mevzi oluşturarak, farklı sorgulamalara karşı savaş başlattı."

YAZISINI İKİ "NOKTA" İLE BİTİRDİ!

Türkiye'nin ABD ile de Rusya ile de sağlıklı ilişkiler kurmasından yana olduğunu vurgulayan Taşgetiren, "Dost ne kadar çok olursa az, düşman ne kadar az olursa çok. Ama “Eli mahkum psikolojisi”ne girmek kim ile olursa olsun zaaf" dedi.

Taşgetiren yazısını iki "nokta" ile bitirdi:

"ABD ile iyi geçinelim. Ama Trump'ın “İslami terörizm” söylemi kabul edilemez, diyebilelim. Nokta. Rusya ile iyi geçinelim. Ama Rus bombaları altında verdiğimiz 5 şehit canımızı acıtıyor, diyebilelim. Nokta."

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar