GÜNÜN KÖŞE YAZARI

Ahmet Taşgetiren

Star

Ahmet Taşgetiren
Ahmet Taşgetiren Star gazetesindeki köşesinde bugün Akil İnsanlar Heyeti'nin serüvenini anlatıyor.

Taşgetiren; "Akil Adamlar Heyeti" içinde yer alan bir insan olarak, terörle mücadelenin tırmandığı bugünkü süreçte, bu heyetin rolünü yeniden değerlendirme gereği" olduğunu düşündüğünü söyleyerek, bir bildiriye imza atan 30 aydının üstlendiği misyonu da irdeliyor.

Akil İnsanlar Heyeti'ne katılan isimlerin kendi inisiyatifleri dışında devlet ile İmralı görüşmeleri içinde oluştuğunu söyleyen Taşgetiren; "Heyetlerin yapısı karma idi. Farklı görüşlerden seçilmişti. Muhtemel ki Devlet (Hükümet) adına isimler verilmişti, İmralı (Örgüt - HDP) adına isimler verilmişti" diyor.

Heyetin göreve başlama amacın, "barış süreci başlasın, çatışmalar dursun, ölümler olmasın, analar ağlamasın" olduğunu dile getiren Taşgetiren, şimdi gelinen noktalara açıklık getiriyor yazısında.

"Olan ne? Olan evet, mağduriyetlerin giderilmesi noktasında ciddi adımlar atılmıştır. Bunu kimse inkar edemez. Türkiye "Kürt sorunu" konusunda dünkü Türkiye değildir" diyen Ahmet Taşgetiren, bugünkü yazısı ile günün yazarı olmayı hak ediyor.

ÇOK OKUNANLAR