GÜNDEM

Ahmet Şık'la ilgili flaş gelişme...

Savcının twitleri ve haberleriyle ilgili sorularını "Gazeteciliği böyle soruşturamazsınız" diye geri çeviren Ahmet Şık, 3 terör örgütünün propagandasını yapmaktan tutuklandı...

Ahmet Şık'la ilgili flaş gelişme...

Attığı twitler ve yaptığı haberler nedeniyle dün gözaltına alınan Cumhuriyet gazetesi muhabiri Ahmet Şık, tutuklandı.

Ahmet Şık, savcılık tarafından PKK, DHKP-C ve FETÖ terör örgütlerinin propagandasını yaptığına dair delillerin bulunduğu öne sürülerek "Terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

DÜN SABAH EVİNDE GÖZALTINA ALINDI

Dün sabah saatlerinde yazdığı haberler ve attığı twitlerle "terör örgütü propagandası" yaptığı gerekçesiyle gözaltına alınan Ahmet Şık hakkında 5 gün avukat yasağı getirilmişti...

Ancak bu sabahtan flaş bir gelişme yaşandı...

Ahmet Şık hakkındaki soruşturmayı yürüten İstanbul Basın Savcısı Fahrettin Kerim Yerli, sabah saatlerinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne gitti.

Savcı Yerli, burada gözaltında tutulan Ahmet Şık’ın ifadesini aldı...

GAZETECİLİĞİ BÖYLE SORUŞTURAMAZSINIZ

Savcılık sorgusunda Şık'a, attığı 12 tweetin sorulduğu öğrenildi. Ayrıca Şık'a MİT ile ilgili yaptığı haberleri ve Cemil Bayık röportajının da sorulduğu öğrenildi. 

Ahmet Şık, savcının sorularına, “Gazeteciliği böyle soruşturamazsınız. Beş yıl öncesinin aynısı tekrar ediyor” diyerek genel bir yanıt verdi.

“3 ÖRGÜTÜN PROPAGANDASINI YAPMAKLA" SUÇLANDI

Ahmet Şık savcılık tarafından PKK, DHKP-C ve FETÖ terör örgütlerinin propagandasını yaptığına dair delillerin bulunduğu iddiasıyla "Terör örgütü propagandası yapmak" suçundan tutuklanması talebiyle hakimliğe sevk edildi. Sevk edildiği nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından tekrar sorgulanan Ahmet Şık, “terör örgütü propagandası yapmak” suçundan tutuklandı.

HAKİMLİK: "PKK VE FETÖ ÖRGÜTLERİNİN..."

 Hakimlik tutuklama gerekçesinde, “PKK ve FETÖ/PDY silahı terör örgütlerinin propagandası niteliğindeki açıklamalarının iki örgütün birbirinden farklı olması nedeni ile çelişki gibi görülse bile 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında ki soruşturmalar ve kamuoyuna yansıyan bilgiler gözetildiğinde dış destekli bu örgütlerin birbiriyle darbe sürecinde ve sonrasında koordineli olarak hareket ettiklerinin ortaya çıktığı, bu nedenle şüphelinin her iki örgütün propagandası niteliğindeki açıklamalarının bir çelişki tekil etmediği ve aynı amaca hizmet ettiği, şüphelinin savunmasında da devleti ve devlet yetkililerini suçlayıcı nitelikte açıklamalarına devam ettiği hususları birlikte değerlendirildiğinde” ifadeleri kullanıldı. Suçun basın yoluyla işlenmiş olmasını ve Şık’ın herhangi bir pişmanlık göstermediğine değinilen kararda, “Sorgu sırasında da söz konusu terör örgütlerinin üyelerinin açıklamaları ile aynı mahiyette açıklamalarda bulunmuş olması dikkate alındığında, adli kontrol tedbirlerinin yetersiz geleceği ve tutuklama tedbirinin orantılı olduğu anlaşıldığından tutuklanmasına” ifadeleri kullanıldı.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar