GÜNDEM

Ahmet Şık savcıya ifade verdi

Yazdığı haber ve attığı tweet’ler nedeniyle dün gözaltına alınan gazeteci Ahmet Şık’ın ifadesi alındı.

Ahmet Şık savcıya ifade verdi

Avukat Can Atalay’ın verdiği bilgiye göre İstanbul Basın Savcısı Fahrettin Kerim Yerli, bu sabah İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne gelerek, gözaltında tutulan Ahmet Şık’ın ifadesini aldı.

Şık’ın hakimliğe sevk edilip edilmeyeceği birazdan belli olacak. 

Ne olmuştu?

Gazeteci Ahmet Şık, Twitter hesabından gözaltına alındığını duyurdu. Gözaltına alınan Şık sağlık kontrolünün ardından emniyete götürülmüştü

Şık, dün saat 07.50 sularında polis ekipleri tarafından attığı bir tweet nedeniyle sorgulanmak üzere savcılığa götürüleceğini yazmıştı.

KUMPAS DAVALARINDA DA CEMAAT TARAFINDAN TUTUKLANMIŞTI

Ahmet Şık, Mart 2011'de Ergenekon soruşturması kapsamında yürütülen Oda TV davası kapsamında tutuklanmış ve yaklaşık bir yıl cezaevinde kalmıştı.

Şık, o dönem gözaltına alınmadan önce Gülen örgütünün devlette yapılanmasını anlatan bir kitap yazıyordu. Bu kitap daha sonra "000 KİTAP - Dokunan Yanar" adıyla yayınlandı.

Şık'ın ayrıca Ertuğrul Mavioğlu'yla birlikte yazdığı "Ergenekon'da Kim Kimdir?" ve "Kontrgerilla ve Ergenekon'u Anlama Kılavuzu" ile, "Pusu: Devletin Yeni Sahipleri", "Paralel Yürüdük Biz Bu Yollarda" adlı kitapları bulunuyor.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar