KİTAPLIK

Ahmet Şık'tan yeni kitap: 'Paralel yürüdük biz bu yollarda'

Ahmet Şık, geçen hafta attığı "Nihayet bitti" tweetinden sonra şimdi de "haftaya kitapçılarda" diyerek kitabının müjdesini verdi.

Ahmet Şık'tan yeni kitap: 'Paralel yürüdük biz bu yollarda'
GAZETECİLER.COM - ÖZEL HABER

Oda TV davası kapsamında tutuklanıp yargılanan ve bir yıla cezaevinde kalan Gazeteci yazar Ahmet Şık, Cemaat ile Hükümet kavgası sonrasında süreci değerlendirdiği kitabının yakında kitapçılarda olacağını duyurdu.

İmamın Ordusu isimli kitap çalışması baskıya hazırlanırken tutuklanan ve kitabı polis tarafından toplatılıp, Başbakan Erdoğan tarafından "bombadan daha tehlikeli kitalar var" diye nitelenen Ahmet Şık, 17 Aralık sonrasında sürecini ele alan yeni kitabına "Paralel yürüdük biz bu yollarda" ismini verdi.

Ahmet Şık, geçen hafta attığı "Nihayet bitti" tweetinden sonra şimdi de "haftaya kitapçılarda" diyerek kitabının müjdesini verdi.

Deneme

Ahmet Şık'ın 000Kitap "Dokunan Yanar" ve Pusu "Devletin Yeni Sahipleri" isimli kitaplarını basan Postacı Yayınevi tarafından basılan kitap haftaya dağıtıma girecek.



Kitabın tanıtım yazısı ise şöyle:

DenemeAKP ve Gülen Cemaati, yakın zamanka kadar, Türkiye'yi siyasal ve toplumsal olarak birlikte dönüştüren iki iktidar ortağıydı. Devleti Soyma amaçlı bir talan zincirini yalanlarla ve hukuka ayaklar altına alarak örtbas etmeye girişen hırsızlar çetesiyle, bunun üzerinden hukuki değil siyasi operasyonlara kalkışan geçmişin yol arkadaşlarıydı.

Tuzaklar, hileler, sahteliklerle örülü soruşturma ve dagalar zincirine imza atan bu iki kirli suç ortağı şimdi "Yeni Türkiye'nin savaşan güçleri olarak sahnedeler.


Tarafların yapyığı savunmalara kimse aldanmasın. Bu savaş ne demokrasi ve temiz toplum ne de birilerinin iddia ettiği gibi barış ya da sivilleşme için yaşanıyor.

Her savaş gibi bu da kirli.

Bu yüzden ortalığı kaplayan pislik, görünen o ki bir süre daha pis kokular yaymaya devam edecek. Kötü olmadı. Zira bu iktidar paylaşım savaşa patlamasaydı kimsenin kuşkusunun olmadığı yolsuzluk, rüşvet, hırsızlıkla örülü AKP iktidarının talan çarkı ortaya çıkmayacaktı.

Gülen Cemaati'nin, Türkiye'nin yeni derin devleti olmaya çalıştığı bu kadar anlatılamayacaktı. Uzun sözün kısası, AKP suçladığı Cemaat kadar çete, Cemaat suladığı AKP  kadar  hırsızdır.
ÇOK OKUNANLAR