POLEMİK

Ahmet Kekeç'in hatasını Oray Eğin farketti

Star yazarı Ahmet Kekeç, "No" filmi ile ilgili CHP'yi eleştirmek istedi. Ancak yaptığı hata Oray Eğin'in gözünden kaçmadı!..

Ahmet Kekeç'in hatasını Oray Eğin farketti

Star gazetesi yazarı Ahmet Kekeç, CHP’nin referandum kampanyası için “eleştireyim” derken, baltayı taşa vurunca Habertürk yazarı Oray Eğin'in radarından kaçamadı...

Referandum süreciyle birlikte Şilili yazar Antonio Skarmetá'nın “El Plebiscito Pablo Larrain” adlı romanından uyarlanan “No” filmi de gündeme geldi. 

Filmde diktatör Augusto Pinochet’in, 1988 yılında yaptığı referandumda nasıl yenildiği ve “Hayır” kampanyasının nasıl yapıldığı anlatılıyordu... “No” filminde René Saavedra isimli kurgusal karakter “Hayır” kampanyasını şekillendiren bir reklamcıydı.

CHP Gençlik kolları da, Şili'de diktatör Augusto Pinochet'yi deviren 'hayır' kampanyasının yaratıcısı Eugenio Garcia Ferrada’yı Türkiye’ye davet etti...

"YÜZLERİNE GÖZLERİNE BULAŞTIRIYORLAR" DEMİŞTİ!

Ahmet Kekeç, işte bu durumu eleştirmek isterken baltayı taşa vurdu...

Kekeç, CHP’nin “Hayır” kampanyasına yönelik eleştirilerini sıraladıktan sonra yazısını şöyle bitirdi:

“Şili’deki kampanyayı yürüten kişi Francisco Garcia Ferrada değil, René Saavedra’ydı. Yanlış kişiyi çağırmışlar.

İlk kez, 'akıllıca' ve 'zekâ ürünü' dedirtecek bir iş yapıyorlar, onu da akılsızlıklarından yüzlerine gözlerine bulaştırıyorlar.”

ORAY EĞİN'DEN İMALI TWİT

İşte bu yazı üzerine Habertürk yazarı Oray Eğin, sosyal medye hesabından Kekeç'in yazısını ve filmle ilgili bilgileri yan yana koyup "Ahmet Kekec cok tatlisin" paylaşımı yaptı...

Ahmet Kekeç’in “doğru” kişi dediği René Saavedra, “No” filmindeki kurgusal bir karakter. Yani Ahmet Kekeç, CHP’yi, olmayan birini çağırmadıkları için “akılsızlıklarından yüzlerine gözlerine bulaştırıyorlar” diye eleştirmiş oldu. 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar