MEDYA KÖŞESİ

Ahmet Kekeç: Hürriyet'ten Barzani açıklaması bekliyoruz

Star gazetesi yazarı Ahmet Kekeç "Barzani'ciler dilini mi yuttu?" yazısında Barzani'nin referandum kararını destekleyen bazı Hürriyet yazarlarından da açıklama beklediğini yazdı.

Ahmet Kekeç: Hürriyet'ten Barzani açıklaması bekliyoruz

Ahmet Kekeç, Barzani'nin referandum sonrası hata yaptıklarını itiraf ettiğini ama AKP'li Barzani'cilerden ses çıkmadığını ifade etti. Kekeç yazısında Hürriyet gazetesine de değindi. 

"
Bu gazetenin bazı yazarları, Barzani yönetimiyle iyi olduğumuz dönemlerde, “Tepelerinde iki uçak uçuralım, cam-çerçeve indirelim” şeklinde azgın milliyetçi yazılar yazıyorlardı, “Peşmerge” yi tahfif edici bir ifade olarak kullanıyorlardı. Barzani Türkiye’nin dostluğunu reddetti, İsrail bayrağının altına sığındı, birden “Barzani dostu” ve “bağımsızlıkçı” kesildiler" diyen Ahmet Kekeç, "Buradaki sapma ya da meşrebinize göre “ihanet”, hiç değilse bir tavzihi gerektirmiyor mu?" dedi. 

İŞTE AHMET KEKEÇ'İN O YAZISI

Barzani’nin kendisi bile referandum kararıyla hata yaptıklarını itiraf etti ama bizim AKP’li Barzani’cilerden ses seda yok.

İyi mi oldu?

Bugüne kadar kendilerine en net dostluğu göstermiş Türkiye’yi refüze eden Barzani, İsrail bayrağını “yeterli güvence” sayarak doğrusunu mu yapmış oldu?

Birçok Türkmen ve Arap beldesini “yönetimi ”altında tuttuğu halde Irak’la Türkiye’nin hoşgörülü toleransı altında iktidarını sürdüren Barzani’nin yanlış yaptığını hiç değilse bu saatten sonra itiraf etmeyecekler mi, “Ankara’yı Kürt düşmanı gibi gösterdiğimiz için suçluyuz. Gizli Erdoğan düşmanlığımız bizi bu noktalara sürükledi. Özür dileriz”demeyecekler mi?

Kerkük, PKK-PYD’nin işgaline açıldığında, “Ne yani, Şii İbadi’yle yaşayacaklarına, Sünni Barzani’yle yaşasınlar” diyerek, mezhepçiliklerden mezhepçilik beğenen arkadaş geriye dönük bir muhasebe yapmayacak mı; “Amerika, Türkiye’yi ve bölge barışını tehdit eden terörist gruplarını silahlandırıyor, referandum kararını destekleyen İsrail yüzyıllara yayılacak gölgesel bir savaşın fitilini ateşliyor... Bu gerçeklik dururken, ‘İran emperyalizmi’ diye geveleyip duruyoruz, çok ayıp ediyoruz” diye pişmanlık bildirmeyecek mi?

Bekliyoruz...

Bir açıklama da Hürriyet gazetesinden bekliyoruz.

Bu gazetenin bazı yazarları, Barzani yönetimiyle iyi olduğumuz dönemlerde, “Tepelerinde iki uçak uçuralım, cam-çerçeve indirelim” şeklinde azgın milliyetçi yazılar yazıyorlardı, “Peşmerge” yi tahfif edici bir ifade olarak kullanıyorlardı.

Barzani Türkiye’nin dostluğunu reddetti, İsrail bayrağının altına sığındı, birden “Barzani dostu” ve “bağımsızlıkçı” kesildiler.

Ne oldu da azgın milliyetçilikleri “Türkiye düşmanlığına” dönüştü?

Buradaki sapma ya da meşrebinize göre “ihanet”, hiç değilse bir tavzihi gerektirmiyor mu?

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar