MEDYA KÖŞESİ

Ahmet Kekeç: Bence de al Ahmet’i vur Barış’a...

Star gazetesi yazarı Ahmet Kekeç, Ahmet Hakan'ın fırsat bilerek Barış Atay'dan intikam aldığını yazdı.

Ahmet Kekeç: Bence de al Ahmet’i vur Barış’a...

Barış Atay-Ahmet Hakan gerilimine bugünkü köşesinde bir kez daha değinen Ahmet Kekeç, "Bence de al Ahmet’i vur Barış’a..." başlıklı yazısında durumu en iyi Negahan Alçı'nın özetlediğini Ahmet Hakan ve Barış Atay arasındaki farkın sadece stratejide olduğunu söyledi.

Bence de al Ahmet’i vur Barış’a...

Demiştim ki, “O gazeteciyi savunmak içimden gelmiyor; çünkü yıkmakla maruftur, belden aşağı vurmayı itiyat edinmiştir, kalleştir, dostluğunda samimi değildir, ikiyüzlüdür, kısacası adam değildir...”

Savunmak içimden gelmiyordu ama yine de bütün iyi niyetimi kullanarak, DHKP-Ctehditlerine karşı bir-iki şey söylemiştim. 

Gazeteci (yani Ahmet Hakan Coşkun), muhalefetin Cumhurbaşkanı adaylarına sesleniyordu; “Nefret suçu işleyen Barış Atay’la aranıza mesafe koyun” demeye getiriyordu. 

Esasında, Barış Atay’dan çok da farklı düşünmüyordu. 

Meseleyi gündeme getirme sebebi, “ilke” değil, kişisel husumetti. 

Barış Atay vaktiyle sosyal medya hesabından kendisine salladığı için, bunu fırsat bilmiş, “Muhalefet partilerinin Cumhurbaşkanı adayları bu çocuğa haddini bildirsin” diyerek intikamını almıştı. 

Bunu nereden anlıyoruz? 

Mahut gazetecinin, “Barış Atay’ımızı sana yedirmeyiz” mealindeki DHKP-C saldırılarından sonra kaleme aldığı “durum kurtarma” yazısından anlıyoruz. 

Meseleyi en iyi Nagehan Alçı özetlemiş. 

Diyor ki, iki zihniyet arasında (yani Ahmet Hakan Coşkun’la Barış Atay arasında) fark yok. 

Fark, sadece stratejide... 

Okuyalım: “27 Mayıs ve Yassıada ruhu her an bu ülkede hortlamaya hazır durumda. Bazen bu duyguları Barış Atay gibi ‘dürüstçe’ ifade edenler oluyor, bazen dolaylı yoldan satır arasında ağzındaki baklayı çıkaranlar, ama hepsi aynı kapıya çıkıyor. Zaten Barış Atay’ın intikamcı ve kinci yaklaşımına karşı çıkanlar da ‘stratejik’ gerekçelerle bunu yapıyorlar. Mesela Ahmet Hakan’ın dünkü yazısında tamamen bu stratejik bakış açısı var. / Özetle şunu diyor Barış Atay gibi radikal muhaliflere karşı: ‘Gerçek duygularınızı saklayın. Önce AK Parti tabanını Erdoğan’dan vazgeçmeye ikna edelim, yumuşak ve mutedil gözükelim, sonra siyasi gücü ele geçirince Erdoğan’ın da Erdoğancıların da defterini zaman içinde düreriz. Şimdilik özgürlükçü ve demokrat gözükelim.’/ Yani aslında zihniyet olarak Ahmet Hakan ile Barış Atay arasında fark yok. İkisinin de Tayyip Erdoğan’a karşı duygularının çok yakın olduğu açık.” 

Ne diyebiliriz? 

Budur! 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar