MEDYA KÖŞESİ

Ahmet Hakan'dan polemik yaratacak Safiye İnci yazısı

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan, Anıtkabir'de Atatürk'e hakaret eden Safiye İnci ile açtıkları pankart sebebiyle tutuklanan ODTÜ'lü öğrencilerin durumlarını karşılaştırdı

Ahmet Hakan'dan polemik yaratacak Safiye İnci yazısı

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, Anıtkabir önünde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret eden Safiye İnci ile taşıdıkları pankart nedeniyle tutuklanan ODTÜ öğrencilerinin durumunu kıyasladı.

Hakan, bugünkü köşesinde, “ODTÜ’lülerin tutuklanmasına itiraz ediyorsan, Safiye’nin tutuklanmasına da itiraz edeceksin, ODTÜ’lülerin tutuklanmasına ses etmiyorsan Safiye’nin tutuklanmasına da ses etmeyeceksin. ODTÜ söz konusu olduğunda “Ne var bunda? Çocuklar şaka yapmış” diyorsan… Safiye söz konusu olduğunda da “Ne var bunda? Çocuk şaka yapmış” diyeceksin” ifadelerini kullandı.

İşte Hakan'ın bugünkü yazısından "Safiye'nin tutuklanmasına dair yedi temel prensip" başlıklı o bölüm:

- PRENSİP BİR: ODTÜ’lülerin tutuklanmasına itiraz ediyorsan, Safiye’nin tutuklanmasına da itiraz edeceksin. ODTÜ’lülerin tutuklanmasına ses etmiyorsan Safiye’nin tutuklanmasına da ses etmeyeceksin.

*

- PRENSİP İKİ: ODTÜ söz konusu olduğunda “Ne var bunda? Çocuklar şaka yapmış” diyorsan... Safiye söz konusu olduğunda da “Ne var bunda? Çocuk şaka yapmış” diyeceksin.

*

- PRENSİP ÜÇ: ODTÜ söz konusu olduğunda “Ama bu hakaret, ama bu suç” diyorsan... Safiye söz konusu olduğunda da “ama bu hakaret, ama bu suç” diyeceksin.

Safiye’nin tutuklanmasına dair yedi temel prensip

*

- PRENSİP DÖRT: ODTÜ’lü tutuklandığında “Tutuklamayla sorun çözülmez” demediysen... Safiye tutuklandığında da “Tutuklamayla sorun çözülmez” demeyeceksin.

*

- PRENSİP BEŞ: Tutuklamanın bir cezalandırma yöntemine dönüştüğünü düşünüyorsan... Bunu hem ODTÜ’lü için hem de Safiye için aynı güçle haykıracaksın.

*

- PRENSİP ALTI: “Memlekette önüne gelen önüne geleni tutuklattırmaya çalışıyor” diyorsan... Bunu sadece Safiye’nin tutuklanması söz konusu olduğunda demeyeceksin.

*

- PRENSİP YEDİ: Tutarlı olacaksın ki hep genç kalacaksın... Tutarlı olacaksın ki hep haklı olacaksın... Tutarlı olacaksın ki, “Hakkaniyete bak be” dedirteceksin. Tutarlı olacaksın ki, canımı yiyeceksin...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar