MEDYA KÖŞESİ

Ahmet Hakan'dan Diyanet İşleri Başkanı'nın o ziyaretine sert tepki

Ahmet Hakan, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın, '10 Kasım’da saat 9’u 5 geçe herkes kenefe gitsin' diyen Kadir Mısıroğlu'nu ziyaret etmesini köşesine taşıdı.

Ahmet Hakan'dan Diyanet İşleri Başkanı'nın o ziyaretine sert tepki

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın, 9 Kasım'da Atatürk'e yönelik sözleri nedeniyle büyük tepki çeken Kadir Mısıroğlu'nu ziyaret etmesi çok tartışıldı. Tartışmayı Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan da bugünkü köşesine taşıdı.

Genç İmam Hatipliler Derneği Genel Başkanı Muhammed Samet Akkaya’nın ziyarete ilişkin açıklamasını köşesinde hatırlatan Hakan, "Bravo! Helal olsun sana genç imam hatiplim!Senin şuurun mevcut Diyanet İşleri Başkanı’nın şuurunun çok ötesinde...Bu yüzden ümitlendik, bu yüzden karamsarlığı attık üzerimizden.O koltuğa senin ya da senin gibi düşünen birisinin oturması için dua ediyoruz!Hadi inşallah!" ifadelerini kullandı.

Helal olsun sana genç imam hatiplim!

Kadir Mısıroğlu kimdir?

“10 Kasım’da saat 9’u 5 geçe herkes kenefe gitsin” diyen...

Saygısız.

Seviyesiz.

Asgari nezaketten yoksun.

Ağzı bozuk.

Şuuru kirli.

Bırakın İslam ahlakını ve adabını, genel adap ve ahlaka bile uzak düşmüş.

Bir adamdır.

Böyle bir adamın, üstelik tam da 10 Kasım arifesinde ülkemizin Diyanet İşleri Başkanı tarafından evinde ziyaret edilerek onurlandırılması olayına yönelik Genç İmam Hatipliler Derneği Genel Başkanı Muhammed Samet Akkaya’nın yaptığı yazılı açıklamadan bazı bölümler aktarıyorum:

İslam dinini temsil eden birisi, bulunduğu toplumun değerlerine saygı duymalı, toplumun değerlerine saygı duyan insanlarla bir olmalı ve her zaman toplumun değerlerine saygı duymayı tavsiye etmeli.

İslam’ı temsil eden birisi toplumumuzu birleştirmeli, ayrıştırmamalı ve insanların nefretini kazanacak işlerden uzak durmalı.

Biz bir çocuğun kuşu öldü diye o çocuğa taziyeye giden bir Peygamber’in ümmetiyken... Bizim hoşgörü kazandıracak iş ve işlemlerde bulunmaktan başka işimiz olmamalı.

Bravo! Helal olsun sana genç imam hatiplim!

Senin şuurun mevcut Diyanet İşleri Başkanı’nın şuurunun çok ötesinde...

Bu yüzden ümitlendik, bu yüzden karamsarlığı attık üzerimizden.

O koltuğa senin ya da senin gibi düşünen birisinin oturması için dua ediyoruz!

Hadi inşallah!

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar