MEDYA KÖŞESİ

Ahmet Hakan, Özkök'ün acemiliklerini yazdı

Ahmet Hakan bugün tarihe not tutmuş... Sonra da Ertuğrul Özkök'ün acemiliklerini kaleme almış... Bakın Özkök neler yapmış?

Ahmet Hakan, Özkök'ün acemiliklerini yazdı

GAZETECİLER.COM
Ahmet Hakan, bugünkü yazı dizisinin girişinde önce Mekke'yi anlatmış...
Mekke'nin tarihini...
Sonra da Kabe'nin tarihinden kısa bir not tutmuş...
Peki Mekke'ye giderken çantaya neler konulmalı?
Onları da bir bir sıralamış...
Bir de kutsal topraklar için bir sözlük denemesi yapmış.
Hicret, Arafat Dağı, Sevr Mağarası, Vakfe durmak, Haremeyn ne demek?
Hepsini açıklamış...
Yazının girişiyle beraber, bilgisi olmayanlar epey bilgi sahibi oluyor Ahmet Hakan sayesinde.
Durun durun!
İşte asıl bomba geliyor şimdi.
Ahmet Hakan, Ertuğrul Özkök'ün acemiliklerini de yazmış bugünkü yazı dizisine...

Okurken tebessüm edeceğinize eminiz...
Ahmet Hakan'dan dinliyoruz...

* En eğlencelisi sanırım “ihram”la ilgili olanı... Olay şöyle cereyan etti: Ertuğrul Özkök “Benim ihram nerede?” diye sordu... Ben de “İşte burada” diye yanıt verdim... Özkök, iki parçalı, havlumsu beyaz bezden oluşan ihrama şöyle bir baktı ve “Bu mu ihram? Ben bornoz sanmıştım” dedi...

* Umre yolculuğundan önce Ali Bulaç, Ertuğrul Özkök ve ben Borsa’da iftar yemeğindeyiz... Ali Bulaç, “harem bölgesi”nde ağaç kesmenin, birine zarar vermenin, kötü söz söylemenin dini açıdan cezaları olduğunu anlatıyor. Ve şöyle diyor: “Mesela birine zarar verdin mi 10 riyal ceza verirsin...” Ertuğrul Özkök’ün buna karşı verdiği cevap, “Pardon, kaç dolar yapıyor?” şeklinde olmasın mı?

* Yer: Kâbe... Ertuğrul Özkök, Kâbe’nin yanı başında oturmuş... Tek başına... Ontolojik bir sorgulama içinde... “Ben nereden geldim? Nereye gidiyorum?” diye düşünüyor... Bu arada iPod’undan da müzik dinliyor... Ne dinliyor dersiniz? “Cold Play” şarkıları... Böylece Özkök, Kâbe’ye karşı “Cold Play” şarkıları dinleyen ilk kutsal topraklar misafiri olarak tarihe geçiyor.

* Rehberimiz Mekke’de coşkuyla anlatıyor Hz. Muhammed’i... Ertuğrul Özkök ise çocuksu ve acemi sorularıyla rehberimizi afallatıyor... İşte bir örnek... Özkök soruyor: “Hocam Hz. Muhammed’in naşı mı diyeceğiz, cesedi mi?”. Hayatında ilk kez böyle bir soruya muhatap olan rehberimiz, “Biz en iyisi ‘aziz naaşı’ diyelim” diye yanıtlıyor.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar