RÖPORTAJ

Ahmet Hakan sordu Bahçeli yanıtladı: İkisi de çekik gözlü... Fark eder mi?

Ahmet Hakan'ın Çinli diye Koreli turistlere saldıran ülkücüler ile ilgili sorusuna Bahçeli "Nasıl ayırd edeceksin, ikisi de çekik gözlü fark eder mi?" diye yanıt verdi.

Ahmet Hakan sordu Bahçeli yanıtladı: İkisi de çekik gözlü... Fark eder mi?
GAZETECİLER.COM-

Önceki gün, Türkistan'daki Müslümanlara destek olmak için gerçekleştirilen yürüyüş sonrası bir grup Topkapı Sarayı'nı ziyarete gelen bir Koreli turist grubunu Çinli sanarak saldırdı. Saray önünde bekleyen çevik kuvvet ekiplerinin müdahale ettiği saldırıda polisle Ülkücüler arasında arbede yaşandı. Polis gözyaşartıcı gaz kullanırken saldırıya uğrayan bir Koreli turist, İngilizce "Ben Çinli değil Koreliyim" diyerek kendini kurtarmaya çalıştı.

Geçtiğimiz günlerde benzer bir olay Tophane'de yaşanmış, bir Çin lokantası, Çin'in Doğu Türkistan Türklerine yönelik baskılarını protesto eden bir grup tarafından saldırıya uğramış, lokantanın Uygur Türkü olan aşçısı saldırı sonrası Türkiye'den ayrılma kararı almıştı.

BAHÇELİ'DEN ŞAŞIRTAN TEPKİ: İKİSİ DE ÇEKİK GÖZLÜ! FARKEDER Mİ EFENDİM?

Çarşamba Sohbetleri için MHP lideri Devlet Bahçeli ile görüşen Ahmet Hakan da Bahçeli'ye bu konuyu sordu. Bahçeli'nin yaptığı yorum pek çok kişiyi rahatsız edecek gibi görünüyor. Çünkü Bahçeli, "Koreli ile Çinliyi nasıl ayırt edeceksin, ikisi de çekik gözlü.  Fark eder mi efendim?" yorumunu yaptı.

İşte Ahmet Hakan'ın sorularına Bahçeli'nin verdiği yanıtlar:


ÇİN'in Uygur Türklerine baskısı ülkücüler tarafından protesto ediliyor.

DEVLET BAHÇELİ: Bizim ülkücü gençliğimiz Çin'deki zulme karşı hassastır. Demokratik haklarını kullanabilmeleri gerekir. Bu sorunu kamuoyuna mal etmek, uluslararası arenaya doğru yönlendirmek açısından bu eylemler faydalıdır.

*

Ama Çin lokantalarına saldırılar oldu. Bunlar çok eleştirildi?

DEVLET BAHÇELİ: Bu tür eylemleri başka amaçlara taşıyan provokasyon olayları çok yaygındır. Televizyonlarda anlattım: Bozkurt işareti ile Heavy Metal işareti birbirine çok benziyor. Küçük bir farklılık var arada. Lokantadaki bir kişiyle bizim ne alakamız var? Ama iki-üç insanı yönlendirip provokasyon yapmak kolay.

*

Çinli ile Koreliyi ayırt edememe durumu da oldu. Sultanahmet'te Çinli diye Koreli turistleri kovalayanlar oldu.

DEVLET BAHÇELİ: Bunlar genç çocuklar. Birisi sürükler, bunlar da arkasından gidebilir. Hem Koreli ile Çinliyi ayırt edecek özellik nedir? Çekik göz... Baktı ki ikisi de çekik göz... Fark eder mi efendim?

*

Yapmasalar daha iyi olmaz mı?

DEVLET BAHÇELİ: Ama oluyor efendim. Gidiyor cama taş atıyor, başka şey yapıyor.

ÇOK OKUNANLAR