POLEMİK

Ahmet Altan tutukluysa diğer GYY'ler neden serbest?

Hürriyet yazarı Mehmet Y. Yılmaz, Ahmet Altan'ın Taraf gazetesi Genel Yayın Yönetmeni olduğu gerekçesiyle tutuklanmasıyla ilgili yeni bir tartışma başlattı.

Ahmet Altan tutukluysa diğer GYY'ler neden serbest?

Hürriyet gazetesi yazarı Mehmet Y. Yılmaz, Ahmet Altan'ın Taraf gazetesi Genel Yayın Yönetmeni olarak Ergenekon, Balyoz haberleriyle FETÖ'ye hizmet ettiği gerekçesiyle tutuklanmasıyla ilgili yeni bir tartışma başlattı.

"Balyoz soruşturması ve daha sonra iddianamenin yazılması ve davanın görülmesi aşamasında, Altan ile aynı doğrultuda yayın yapan diğer gazetelerin yöneticileri neden dışarıda acaba?" diye soran Mehmet Y. Yılmaz, şu soruyu da ekledi:

"Ve şimdi Ahmet Altan tutuklu, diğerleri serbest. Mahkemenin kararı ortada olduğuna göre savcı beyler neden harekete geçmiyor?" 

TUTUKLANAN TEK KİŞİ NEDEN AHMET ALTAN?

İşte Mehmet Y. Yılmaz'ın bugünkü yazısının "ALTAN TUTUKLUYSA DİĞERLERİ NEDEN SERBEST?" başlıklı bölümü şöyle:

AHMET Altan'ın tutuklanması ile ilgili mahkeme kararı, bu konuyla ilgili olarak tutuklanan tek kişinin neden Ahmet Altan olduğu sorusunu sormama neden oldu. Ahmet Altan'ın tutuklanmasının nedeni, genel yayın yönetmeni olduğu Taraf gazetesindeki yönetim biçimi.Bu nedenle bir gazeteci eleştirilebilir ama nasıl tutuklanabiliyor, orası ayrı konu.

Mahkeme kararında şöyle deniliyor:

"Yapılan yayıncılık, tarafsız ve objektif haber verme anlayışının dışında icra edildiğinden, suçun niteliği gereği zamanaşımı sürelerinin uygulanamayacağı açıktır."

Tutuklama kararında, Taraf gazetesinin TSK'nın itibarsızlaştırılması amacıyla çok sayıda habere yer verdiği de belirtiliyor.

"Özellikle Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un tutuklanması sürecinde yapmış olduğu yayınlar nedeniyle hem TSK hem de Genelkurmay Başkanı hakkında kamuoyu oluşturulduğu değerlendirildiğinde, FETÖ'nün amaçları doğrultusunda yayın yapan gazete ve yayın yönetmeni şüphelinin FETÖ'nün gayesine hizmet ettiği değerlendirilmiştir" deniliyor.

Ben de işte mahkemenin bu "değerlendirmesini" dikkatinize sunmak istiyorum.

DİĞER YÖNETİCİLER TARAF'LA YARIŞIYORDU? 

Balyoz soruşturması ve daha sonra iddianamenin yazılması ve davanın görülmesi aşamasında, Altan ile aynı doğrultuda yayın yapan diğer gazetelerin yöneticileri neden dışarıda acaba?

O günleri hatırlayın:

Bütün yandaş medya bu konuda Taraf gazetesiyle adeta yarış halindeydi. İddianameden bölümler adeta tefrika gibi manşetlerden veriliyordu.

İsmi lazım değil, bu davaların savcılığını üstlenen politikacılar bile vardı.

Ve şimdi Ahmet Altan tutuklu, diğerleri serbest.

TUTUKLANSINLAR DEMİYORUM AMA YARGILANSINLAR... 

Mahkemenin kararı ortada olduğuna göre savcı beyler neden harekete geçmiyor?

FETÖ'nün amaçları doğrultusunda yayın yapan, köşe yazan gazetecilere neden dava açmadılar?

Yanlış anlaşılmasın: Onlar da tutuklansın demiyorum. Onlara da dava açılsın ve hepsi tutuksuz yargılansın.

Hepsi serbest gezerken Ahmet Altan'ın tutuklanması nasıl bir adalet anlayışına sığıyor, doğrusu bunu merak ediyorum.


 

ÇOK OKUNANLAR