GÜNDEM

Ahmet Altan diklendi Mehmet Altan 'Allah rızası için' deyip...

Ahmet Altan ve Mehmet Altan'ın yargılandığı FETÖ davasından ifadeler geldi. Ahmet Altan kısa tuttuğu savunmasını rest çekerek bitirirken Mehmet Altan 'Allah rızası için' deyip 429 gündür tutuklu olduğun hatırlattı. İşte Ahmet ve Mehmet Altan'ın ifadeleri;

Ahmet Altan diklendi Mehmet Altan 'Allah rızası için' deyip...

15 Temmuz darbesiyle ilgili olarak tutuklanan Nazlı Ilıcak, Ahmet Altan ve Mehmet Altan'ın da aralarında bulunduğu 17 sanıklı davada sona yakyaşıldı. Savcının esas hakkında mütalaa için süre istediği duruşmada Altan kardeşlerin reddi hakim talebinde bulunan avukatları salondan atıldı.

Davanın öğleden sonraki bölümünde önce Nazlı Ilıcak ifade verdi ardından Altan kardeşler savunmalarını yaptı. Ahmet Altan beklentilerin aksine savunmasını kısa tuttu. 'Böyle mahkeme olmaz' diyen Ahmet Altan şunları söyledi;

-'BM AİHM'e raporunda bu davaya tiyatro dedi. Biraz evvel savcının repliklerini dinlerken bu tiyatroda bir aktör olduğunu anladım. Dosyaya hâkim olmayan bir savcı nasıl böyle ezberden konuşabiliyor. Böyle hukuk olmaz, böyle mahkeme olmaz. Sözlerim bu kadar.

ALLAH RIZASI İÇİN...

Ahmet Altan'dan önce ifade veren Mehmet Altan ise 429 gündür tutuklu olduğunu hatırlatarak tahliye talebinde bulundu. Mehmet Altan'ın savunmasından öne çıkan sözleri şunlar oldu;

-Yeni savcı iddianameyi okudu mu? Okumadıysa tutukluluğun devamını nasıl istiyor? Subliminal mesaj diye bir suç var mı yasada? 429 gündür hiç somut delil görmeden aynı kâğıtlardan tutuklu olmanın sıkıntısını yaşıyorum. Allah rızası için delil gösterin.

-Birleşmiş Milletler "tiyatro" diyor davaya. Niye bizim durumumuzdakiler tutuksuzken biz tutukluyuz? Niye avukat kısıtı var? Reddihâkim kararınızı bekliyorum ama avukatlarım olmadığı için tahliyemi ben talep ediyorum.

Ahmet Altan ve kardeşi Mehmet Altan FETÖ davasından tutuklu bulunuyorlar. Ahmet Altan FETÖ operasyonlarında başrolde yer alan Taraf Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmenliği yapmıştı. Altan, Ergenekon ve Balyoz haberleri ile bir çok askerin gözaltına alınmasına zemin hazırlamıştı. Mehmet Baransu'nun bavuldaki belgelerini de bizzat o yayınlatmıştı. 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar