GÜNDEM

Çağdaş Ulus için cezaevi müdürü ne dedi?

Vatan muhabiri Çağdaş Ulus'a 'tuvalet temizletildiği' iddiasıyla yürütülen soruşturmada öyle bir detay ortaya çıktı ki...

Çağdaş Ulus için cezaevi müdürü ne dedi?
GAZETECİLER.COM - KCK soruşturması kapsamında Maltepe 1 No'lu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu bulunan Vatan muhabiri  Çağdaş Ulus'a 'tuvalet temizletildiği' iddiasıyla Kartal Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma çok çarpıcı bir iddia ortaya atıldı.

Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Recep Güven savcılığa bilgi notu gönderdi. Notta Güven'in şu tespitleri yer aldı: 'Adı geçen tutuklunun her ne kadar örgütten ayrıldığına dair beyanları olsa da kuruma geldiğinden bu yana 'örgüt elemanı tavrı' ile kurumumuzda kalmaktadır'.

Güven, Ulus'tan koridorun temizlemesinin istenildiğini ancak kabul etmeyince koğuşuna götürüldüğünü savundu. Ulus, ifadesinde infaz koruma memuru M.B'nin kendisine tuvalet temizletmek istediğini ancak bunu kabul etmediğini belirtti, M.B hakkında şikayetçi olmadı.

Kartal Cumhuriyet Başsavcılığı, kamu davası için yeterli şüphe oluşturacak delil elde edilemediği gerekçesiyle takipsizlik kararı verdi.

ÇOK OKUNANLAR